Nova srpska reprezentativna priča u Pečuju

Dvanaestoro reprezentativaca Srbije od 16. do 27. jula 2017. učestvovalo je na Međunarodnom trening kampu koji je održan u velelepnom Sportskom centru “Multi Alarm“ u mađarskom gradiću Pečuju. Braća Borko i Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović, Luka Milić, Nenad Milošević, Mateja Manić, Andrija Doder, Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Matija Cupara, Miodrag Kaličanin i Marija Sudimac, zajedno sa reprezentativcima Mađarske, trenirali su pod dirigentskom palicom Mađara Henrika Tota i Škota Alana Mekilvajna. Naš najiskusniji reprezentativac, Ilija Pavlović, preneo nam je utiske iz Pečuja.


“Ovo nam je treća godina uzastopno da učestvujemo na ovom Trening kampu, a svih 10 dana u Pečuju smo se, zahvaljujući srdačnom gostoprimstvu Mađara, osećali kao kod kuće. Bili smo smešteni u kompleksu “Multi Alarm” gde smo, u zaista vrhunskim uslovima, trenirali dva puta dnevno po dva sata. Trenažni program je bio sličan onom koji imamo u Srbiji sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom. Najviše pažnje smo posvetili kvalitetnom držanju loptice u igri. Ono što me je posebno oduševilo bio je odnos Škota Mekilvajna prema svim učesnicima Kampa. Radi se o velikom profesionalcu i perfekcionisti, koji obraća pažnju i na najmanje detalje i daje ti strpljivo te savetuje kod svake vežbe”, kazao je Ilija Pavlović.


Pavlović ističe da je atmosfera bila na najvišem nivou i da je prelepo druženje, pored odličnog rada, obeležilo Trening kamp.


“Prvi put sa nama seniorima na Kampu su učestvovali i juniori. Odlično su se uklopili i mislim da će im ovo iskustvo mnogo značiti u daljem radu. Mađare su u Pečuju predstavljali neki od najboljih igrača, između ostalog i Gergel Krauš, trenutno 120. na svetskoj rang listi, koji lako može da dođe do pozicije koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Iako je mnogo bolje plasiran od nas, smatram da razlika u kvalitetu nije prevelika. Reč je samo o nijansama u pojedinim segmentima. Sa njim sam sparingovao poslednjeg dana kampa, a pobedio sam sa 22:20”, istakao je Pavlović.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Trening kampu u Pečuju.

Datum: 29.07.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...