Dejan Bajić iz Beške stigao na ostrvo ruma, atletike i regea

Dejan Bajić, koji je počeo fudbalsku karijeru u   Hajduku iz Beške, terajući bubamaru obišao je pola sveta. Kako sada stvari stoje, obići će i drugu polovinu, jer ima samo 23 godine.  Bio je selektiran i za reprezentaciju Srbije do 18 godina, ali nije mnogo igrao zbog povrede,  da bi zaigrao je za beogradski Železnik, potom je otišao u Grčku u Drugu ligu u Mikonos, a onda na Jamajku u prvoligaša St. Bes, gde je već dve godine.


Sa ovim klubom minule sezone osvojio je Kup Jamajke i  bio najbolji strelac. Zatresao je  23 puta mrežu i imao je deset asistencija! Na Jamajci, gde je brzina na ceni, ostavio je sjajan utisak kao venserijski brz igrač.


- Atletika je, ne samo zbog Bolta, sport broj 1 na Jamajci, ali je i fudbal veoma popularan,  imaju pet - šest liga i veoma mnogo ulažu u mlade - iznosi utiske sa ostrva „ruma, regea i atletike“ Dejan Bajić. - Igrači su veoma brzi i fizički spremni, ali zaostaju dosta u tehnici. Stiče se utisak da ne vole mnogo da treniraju. Jedan od razloga zbog čega sam se odlučio za Jamajku je što dosta igrača sa ovog ostrva igra u Meksiku. Želja mi je da zaigram u  najjačoj meksičkoj  ligi. Već za narednu sezonu bilo je razgovora da se preselim u  Meksiko u redove prvoligaša Tihuane, bio sam i na probi, ali je sve stalo jer je  federacija suspendovana i nemaju prvo na transfere. U Beogradu radim na kondiciji sa svojim dugogodišnjim trenerom Ivanom Mirkovićem. Koristimo terene u SC Olimp na Zvezdari.


Neminovno, razgovor mora da se dotakne i jamajčanskog sprintera Juseina Bolta, legedne svetske atletike:

- Bolt je na Jamajci - Bog. Zbog njega  svi trče i bave se atletikom, ali mnogo čini i na popularizaciji drugih sportova.  Nisam se još sreo sa njim. Legendarni fudbaler Alan Kol, koji je za Jamajčane kao Džaja za nas,  sa kojim sam se upoznao, pričao  je da je i Bob Marli  voleo fudbal.  Jamajka je, u celini gledano, zemlja sporta. Razlog što u  nekim sportovima nisu uspešniji na međunarodnom planu je jer ne vole baš da rade.


Dejan Bajić igra na poziciji levog i desnog krila i ovog leta imao je ponude da ode u Aziju, ali i u neke  naše klubove. I njegov trener Ivan Mirković je  uveren da za Dejana Bajića najlepše fudbalske godine tek dolaze:

- Azija me ne privlači toliko. Ne želim da se vraćam ni u našu ligu. Nastojaću da zaigram u Meksiku, što bi bila odlična odskočna daska da, potom, pokušam i u SAD, gde je fudbal, imam utisak, sve popularniji i gde igraju velike svetske zvezde. San mi je da jednog dana igram i u nekom od klubova najjačih evropskih liga...

Datum: 24.07.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...