Streljački savez Srbije gleda ka Tokiju

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Streljačkog saveza Srbije, održanoj u Skupštini opštini Novi Beograd, usvojeni su svi predloženi izveštaji za prošlu godinu i planovi za predstojeći period. Sednicu je prvi put vodio dr Nenad Putnik, koji je u februaru izabran za predsednika SSS, a kao najvažniji dokument koji je Skupština prihvatila izdvaja se Plan i program razvoja za period od 2017. do 2020. godine

 

Plan i program razvoja za tekući četvorogodišnji period podrazumeva više segmenata organizacije rada u SSS, vezanih kako za sportski sektor, tako i za rad na obezbeđivanju materijalno-tehničkih uslova, aktivnosti u normativnoj delatnosti... Krajnji cilj je da Olimpijske igre u Tokiju budu vrhunac četvorogodišnjeg ciklusa.

 

Pravilnik o stručnom radu u okviru Plana razvoja treba da reguliše tačne pozicije svih učesnika u obavljanju stručnog rada u Savezu: sportskog direktora, Stručne komisije, Sudijske komisije, Trenerske komisije i stručnih saradnika.

 

U okviru plana i programa takmičenja SS Srbije, najvažnije promene biće usklađivanje Pravilnika takmičenja sa novim pravilima Svetske streljačke federacije, na osnovu agende „Tokio 2020“ , odnosno uvođenje i koncept razvoja novih olimpijskih disciplina (Međunarodni olimpijski komitet je nedavno mikseve vazdušnom puškom i pištoljem uvrstio u zvaničan program).

 

Posebna pažnja biće posvećena mlađim kategorijama, odnosno razvoju juniorskih i  kadetskih disciplina.

 

U okviru planova razvoja reprezentativnih selekcija i vrhunskog kvaliteta predviđeno je formiranje reprezentativnih selekcija na više nivoa: A selekcije u olimpijskim disciplinama,  B seniorske selekcije (takmičari koji nisu dostigli nivo za A selekciju), juniorske, kadetske (za sportiste koji po uzrastu konkurišu za Olimpijske igre mladih) i selekcije perpsektivnih sportista. Planirano je i podmlađivanje seniorske reprezentacije.

 

Među zadacima stručnog štaba reprezentacije je i izrada čevorogodišnjih planova rada i takmičenja nacionalnog tima, sa jasno definisanim ciljevima.

Što se materijalno-tehničkih uslova, Savez će se uglavnom osloniti na finansiranje iz budžeta, ali i značajno pokrenuti aktivnost za obezbeđivanje generalnog sponzora ili sponzora i donatora za pojedine akcije.

 

Važna stavka je pitanje sportskih objekata, pa Savez nastavlja sve započete aktivnosti u vezi rešavanja pitanja strelišta: podrška izgradnji novih ili rekonstrukciji postojećih objekata.

 

Poseban akcenat stavljen je na preciznost po pitanju poštovanja vremenskih rokova. U Planu razvoja je jasno navedeno da će se realizacija programa odvijati sa preciznom dinamikom po rokovima za svaku godinu olimpijskog ciklusa

 

Skupština je jednoglasno usvojila izveštaje o radu za 2016. godinu i planove za 2017.

 

Prilikom obraćanja delegatima, pod tačkom razno Nenad Putnik je čestitao strelcima na uspesima postignutim prošle godine i onima kojima u 2017. nastavljen trofejni niz (10 medalja u zvaničnim i dve na nezvaničnim na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, četiri medalje na Sveskim kupovima...).  Govoreći o aktivnostima Saveza Putnik je naglasio:

 

-  Božidar Maljković, novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zajedno sa saradnicima nedavno je posetio SSS, Između ostalog, razgovarali smo o izmenama pravnih akata koji treba da doprinesu boljem funkcionisanju svih sportova, ne samo streljaštva.

 

Putnik je delegate obavestio da je Nenad Petković, generalni sekretar SS Srbije, reizabran u Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije i da je, odnedavno i član Odbora za hitna pitanja OKS.

 

Kao i obično, jedan od gostiju na sednici bio je i dr Dane Korica, u ime Sportskog saveza Srbije, koji je uz čestitike strelcima na uspesima istakao da su se od njih uvek očekivali dobri rezultati i da će tako biti i ubuduće.


Datum: 23.06.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...