x

Simijonović i Vlajkov predstavljeni u „Veselom“

Simijonović i Vlajkov predstavljeni u „Veselom“

Dvojica mladih članova reprezentacije Srbije, prvaka sveta, sa nedavnog Šampionata sveta u Detenhajmu Radovan Vlajkov (26) i Miloš Simijonović (28) novi su članovi austrijskog superligaša, kluba  „Veseli Damtehnik“ iz Nojkirhena, 47 km od Beča! Prošle sezone su igrali u srpskom šampionu Beogradu i sa njime osvojili „duplu krunu“ – prvenstvo i kup.

Trostruki uzastopni šampion Austrije  „Veseli Damtehnik“  priredio je malu svačanost i predstavio srpska pojačanja za novu sezonu.

- Putovali smo do  Beča avionom i izuzetno su nas lepo dočekali - iznosi utiske Radovan Vlajkov.- Kuglana je izvanredna, uslovi sjajni. Bićemo jedini stranci jer su se zahvalili na saradnji dvojici Čeha, koji su bili u ekipi prošle godine.

U toku minulog vikenda, naši reprezentativci su i dva puta odigrali po 120 hitaca i probali kuglanu. Vlajkov je oduševljen stazama:

- Ako dobro igraš, čini mi se da nema granice za rezultat!  Miloš Simijonović je u prvom izlasku na staze postavio rezultat bolji od rekorda kuglane. Srušio je 661 čunj, a rekord je 654. Ja sam prvog dana  srušio 638 čunjeva. Drugog dana Simijonović je srušio 606, a ja 642 čunja. Jedva čekamo da počnu superligaški okršaji... Putovaćemo na mečeve petkom, autobusom do Beča.

Od osnivanja 1961. „Veseli“ je, uz poslednje tri uzastopne titule, bio vicešampion Austrije 2009. i 2014. Na međunarodnom planu najveći uspeh je treće mesto u Evropa kupu u Apatinu 2014.

„Veseli“ je u Detenhajmu u maju na SP imao reprezentativca Kristofa Esmajera. Na širem spisku reprezentativaca Austrije su i Vendl i Saša Igumanović. „Veseli“ je prošlu  Super ligu Austrije završio na prvom mestu sa dva boda više od Fojt Sent Peltena, sa 14 pobeda, dva nerešena rezultata i dva poraza.

Datum: 22.06.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...