x

Najmasovniji i najjači badminton događaj u istoriji Srbije

Najmasovniji i najjači badminton događaj u istoriji Srbije

Naredna četiri dana sve oči poklonika badminton sporta iz Evrope, ali i Azije, biće uperene u Novi Sad. Srpska Atina će od četvrtka do nedelje (15-18. jun 2017) biti domaćin najvećeg badminton događaja u istoriji naše zemlje, istovremeno i turnira, koji je po kvalitetu i masovnosti, stao uz rame najvećim skupovima badminton podmlatka na Starom kontinentu. Na Serbian Youth International Novi Sad 2017 i Serbian U17 International Novi Sad 2017 za odličja će se, pod svodovima Sportskog centra “Slana Bara“, boriti badmintonci i badmintonke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina iz 23 zemlje evropskog i azijskog kontinenta – Rusije, Indije, Nemačke, Austrije, Turske, Švedske, Ukrajine, Kipra, Izraela, Italije, Poljske, Slovenije, Slovačke, Češke, Švajcarske, Mađarske, Moldavije, Grčke, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Rumunije i Srbije. Takođe, sa ukupno 600 takmičara, trenera i zvaničnih predstavnika peti po redu Serbian U17 & Youth International, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije (BEC), a koji za takmičare uzrasta do 17 godina ima status zvaničnog Evropskog kupa, oboriće sve rekorde po broju učesnika.

 

Srpska reprezentacija će na turnirima u Novom Sadu, koja organizuje Badminton savez Srbije uz podršku Badminton saveza Vojvodine i Badminton kluba Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije i Muzeja grada Novog Sada, nastupiti u najjačem sastavu. Na Serbian Youth International Novi Sad 2017 naš tim predvodiće Mihajlo Tomić i Sara Lončar, dok će na Serbian U17 International Novi Sad 2017 glavni aduti biti Sergej Lukić, trenutno treći na evropskoj rang listi, koji će u Novom Sadu biti prvi nosilac u muškom singlu, i Marija Sudimac trenutno šesta na istoj rang listi BEC, postavljena za trećeg nosioca u ženskom singlu u “Slanoj Bari“.

 

“Iza nas je punih godinu dana napornog rada na organizaciji ubedljivo najvećeg badminton takmičenja u istoriji ovog sporta kod nas. Nastojali smo da sve oblasti organizacije dovedemo na najviši mogući nivo i u potpunosti spremni dočekujemo start turnira. S pravom se nadamo da će i ovogodišnji Serbian U17 & Youth International Novi Sad poneti epitet spektakla, što je bio slučaj i prethodnih godina. Ponosni smo na činjenicu da ovaj turnir iz godine u godinu raste i razvija se i da je za svega pet godina postojanja sebi obezbedio jedno od najviših mesta na evropskoj i svetskoj mapi badminton takmičenja za mlađe uzraste. Biće nam vellika čast da ugostimo brojne goste iz inostranstva i trudićemo se da omogućimo lep i prijatan boravak u Novom Sadu. Takođe, u Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi obezbedili smo vrhunske sportske uslove uz prateće zabavne sadržaje koji će, uvereni smo, doprineti da mladi takmičari, među kojima se nalaze i osvajači medalja na kontinentalnim šampionatima, prikažu mečeve za pamćenje. Naravno, očekujemo i da naši reprezentativaci, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostvare nove vrhunske međunarodne rezultate. Upućujem srdačnu zahvalnost pokroviteljima – Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Novom Sadu, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Turističkim organizacijama i ustanovama kulture Srbije i Novog Sada kao i prijateljima takmičenja – kompanijama Yonex, Tin šped, Kvas, Integraltechnic, Aqua Gala, Zlatiborac, Telekom Srbija, Boreas Travel i Koka Plus, na podršci koju su pružili organizaciji ovih veličanstvenih manifestacija za mlađe uzrasne kategorije.”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

 

Takmičenja, koja će okupiti neke od najboljih evropskih i svetskih mladih igrača, startuju u četvrtak od 9 časova mečevima po grupama na turniru Serbian Youth International Novi Sad 2017, na kojima će se igrači do 9, 11, 13 i 15 godina ogledati u pojedinačnim i parskim konkurencijama. Dan kasnije počinju i okršaji na Serbian U17 International Novi Sad 2017 gde će na programu biti svih pet konkurencija uključujući i mešovite parove.

 

Organizaciju ovih izuzetno značajnih internacionalnih takmičenja podržali su i Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Antidoping agencija Republike Srbije.


Sve informacije o turniru mogu se naći na internet portalu www.serbianyouthinternational.com kao i zvaničnoj facebook stranici www.facebook.com/serbianyouthinternational.

Datum: 15.06.2017. Autor: Badminton Savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...