Vasić, Beđik i Marjanović u Poznanju zaokružuju prvi deo sezone

Foto: FISA

Dve srpske posade koje su u ovom delu sezone pokazale najviši svetski standard imaće novi važan test na međunarodnoj sceni. Od 16. do 18. juna 2017. dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović u Poznanju (Poljska) učestvovaće na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu koji će okupiti 233 posade iz 39 zemalja. Put Poljske naši reprezentativci su, sa svojim trenerom Nebojšom Ilićem, krenuli u sredu. Dan kasnije će odraditi trening na Regatnoj stazi na jezeru Malta i sačekati žreb kvalifikacionih grupa.

Vasić i Beđik će u Poznanju pokušati da nastave ovogodišnji niz osvajanja medalja velikim međunarodnim takmičenjima. On je počeo na Svetskom kupu u Beogradu, početkom maja, kada su osvojili srebro, a nastavljen krajem tog meseca na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama gde su prigrabili bronzu.

– Iako u Poznanj putujemo bez bilo kakvog opterećenja uradićemo sve što je do nas da se i na ovom međunarodnom takmičenju domognemo postolja. Odlično smo radili nakon šampionata Starog kontinenta u Češkoj, posebno na nekim delovima zaveslaja koji nam nisu bili tehnički savršeni. Čamac ide dobro, a spremni smo da se ponovo uhvatimo u koštac sa svetskom konkurencijom. U Poznanju će nastupiti 15 dvojaca bez kormilara. Biće tu, između ostalih, braća Onfrej iz Francuske od kojih smo dva puta izgubili u Račicama i koji su na tom takmičenju postali evropski viceprvaci. Britanci su prijavili dva nova i nama nepoznata čamca, Holanđani su promenili jednog člana u odnosu na Češku gde su bili šesti... Od finalista sa Evropskog prvenstva veslaće i Česi Podražil i Helešik koji su bili odmah iza nas. U Poznanju ćemo prvi put na delu videti nove dvojce Novog Zelanda, naslednike Bonda i Mareja koji su bili neprikosnoveni u ovoj disciplini poslednjih osam godina. I oni mogu ozbiljno mogu da se umešaju u borbu za visok plasman – kazao je Vasić i dodao – Nama je Svetski kup u Poznanju poslednje takmičenje u ovom delu sezone. Posle njega sledi mali predah, a nakon toga počinjemo da se pripremamo za Svetsko prvenstvo za seniore u Americi krajem septembra. Taj šampionat nam je cilj svih ciljeva u ovoj sezoni, a dobri rezultati u Poljskoj biće nam samo dodatni podstrek u napornim treninzima koji nas očekuju.

Za odličja u skifu u Poznanju će se boriti 22 čamca. Među njima će biti i olimpijski i evropski viceprvak Hrvat Martin, osvajač bronze u Račicama Belorus Ščarbačenija, kao i Kubanac Furnier Rodrigez, finalista Igara u Riju.

– U Poljskoj ću zaokružiti ovu polovinu sezone koja je za mene bila više nego zadovoljavajuća. Takođe, trudiću se da u vremenskom smislu napravim korak napred i da podignem svoju lestvicu kvaliteta u odnosu na Svetski kup u Beogradu i Evropsko prvenstvo za seniore u Račicama na kojima sam osvojio drugo, odnosno sedmo mesto. Na taj način bih napravio odličnu uvertiru za Svetsko prvenstvo budući da će mi Svetski kup u Poznanju biti poslednji veliki test za to takmičenje. Konkurencija će biti paklena, kao što je, uostalom, uvek slučaj u skifu. Nastupiće i neke prekookeanske zemlje s čijim se predstavnicima do sada nisam takmičio. Međutim, ne obazirem se na rivale. U dosadašnjem delu sezone sam dokazao da pripadam vrhu, a verujem se da ću to učiniti i u Poznanju – istakao je Marjanović.

Kvalifikacije i trke repesaža u Poznanju zakazane su za petak. Polufinala, C i D finala na programu su dan kasnije, dok je nedalja rezervisana za A i B finala.

Datum: 14.06.2017. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...