x

Održano Prvenstvo Beograda u tekvondou

Održano Prvenstvo Beograda u tekvondou Autor fotografije: Andrej Labović

28.05.2017. u Beogradu u Sportskoj hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu je pred mnogobrojnom publikom održano prvo Prvenstvo Beograda u organizaciji Beogradske Tekvondo Asocijacije.

U prelepom sportskom ambijentu uz prisustvo olimpijskih šampiona i vicešampiona Milice Mandić i Tijane Bogdanović kao i najboljih trenera i sudija, a sve u cilju promovisanja ovog plemenitog sporta učestvovalo je oko 300 takmičara tekvondoa.

Obzirom da je ovo prvo takmičenje u organizaciji Beogradske Tekvondo Asocijacije možemo sa sigurnošću potvrditi da je turnir prošao i više nego zadovoljavajuće. Tačnije, moglo bi se reći da je ovo bio praznik sporta i sigurno jedan od najlepših i najbolje organizovanih turnira na našem podneblju. To može i potvrditi odaziv najvećih beogradskih tekvondo klubova kao što su Galeb, Omega, Azija, Pobednik, Imperijum, Vidikovac, Fenix...


Ideja organizatora turnira je bila da se uz minimalnu kotizaciju, koja je u ovom slučaju bila bukvano simbolična, a pod zagarantovanim najboljim uslovima takmičenja privuče pažnja i prisustvo što većeg broja vežbača, takmičara i trenera iz beogradskih tekvondo klubova.
Na turniru su bile zastupljene sve kategorije, od pionira do seniora. Zanimljivo je da su se baš sve borbe, što je do sada prvi put kod nas slučaj, u svim kategorijama radile na elektronici. Uz veliko iskustvo sudija to je eliminisalo svaku mogućnost donošenja bilo kakvih spornih i sumnjivih odluka. Zbog svega toga je i publika na do sada dosta mirniji, kulturniji i dostojanstveniji način pratila takmičenje, mirno bodreći i samo navijajući za svoje omiljene borce. I takozvani formaši su imali svoj deo turnira obezbeđen za njihovo odmeravanje snaga u izvođenju formi.
Uz intonaciju državne himne na svečanom otvaranju turnira, prisustva čelnih ljudi iz vrha Tekvondo Asocijacije Srbije, mnogo klupskih zastava, prisustva novinara, međuklupskih druženja, osmeha na licima takmičara i naravno vrhunskog tekvondoa, uz odlične mere sigurnosti,  sa nestrpljenjem čekamo da se ovaj sportski događaj ponovi, postane jedan vid tekvondo tradicije u Beogradu i upiše kao redovno dešavanje na tekvondo kalendaru kod nas, a sigurni smo da hoće jer ovi klinci zasluzuju samo najbolje.


Datum: 15.06.2017. Autor: Andrej Labović

PROČITAJTE JOŠ...