x

Održan 3. beogradski festival Art joge

Održan 3. beogradski festival Art joge Foto: Joga savez Srbije

Dana 17.05.2017. u centralnom holu TC Delta City – Novi Beograd, u organizaciji Joga saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije održan je treći Beogradski festival art joge Similiris u Srbiji. Festival je svečano otvorio g-din Dragan Šešum, sportski direktor Sportskog saveza Srbije. Organizator Trećeg beogradskog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta.

Na Festivalu art joge je šira javnost imala priliku da se bliže upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji  je sve popularniji u svetu. U programu koji je trajao od 12-20h. Učestvovala su sportska joga udruženja koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji. U programu su predstavljeni i specijalizovani programi: Joga za zdravo starenje, Joga za zaposlene, Joga za muškarce i Joga za decu.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak.

Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih i mentalnih napetosti. Ključne dobrobiti Art joge Similiris su zdravlje, lepota I smirenost. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u povećanju kvaliteta intelektualne, emocionalne i kreativne dimenzije života.

JOGA SAVEZ SRBIJE

Joga savez Srbije je utemeljen u negovanju  akademskog  pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava  jogu kao predlog zdravog životnog stila.  Joga savez  Srbije teži da obezbedi visok kvalitet joga prakse.


Datum: 19.05.2017. Autor: Vera Milićević

PROČITAJTE JOŠ...