Jakab i miks zaustavljeni u četvrtfinalu

Želislav Jakab, kadetski reprezentativac Srbije zaustavljen je u četvrtfinalu na Šampionatu sveta u kuglanju u Detenhajmu u Nemačkoj u disciplini sprint od  Nemca Tima Brahtela. Nemac je slavio sa 2:0 u setovima (83:98, 104:109). Pre toga, Jakab je u prvoj rundi savladao  Roberta Danijela Laposija (Italija). Posle 1:1 u setovima (89:111, 104:69) odlučivale su „zlatne kugle“ u kojima je Jakab bio sjajan 21:13. U drugom kolu izbacio je Denisa Pašića (Slovenija), ponovo posle dodatnih kugli 20:14. U setovima je bilo 1:1 (112:90 za Jakaba, 111:98 za  Slovenca).

Drugi srpski predstavnik u sprintu Dušan Pejin  u prvom kolu je bio bolji od Marina Rosandića (Hrvatska). Posle  1:1 u setovima (95:85, 83:91), sjajno je odigrao tri dodatne kugle i prošao u osminu finala sa 22:17.

U osmini finala Pejin je  naišao na Astrijanca Julijana Hubera  i izgubio  na tri dodatne kugle. Srpski kadet prvi set dobio sa 94:83, Austrijanac je bio bolji u drugom 101:81, kao i u „zlatnim kuglama“ 17:10. Pejin je  u dva, od tri dodatna hica, probio desne „dame“.

Obe srpske predstavnice su sprintu ispale su u prvoj rundi i to na „zlatne kugle“. Višnja Živanović je  posle 1:1 u setovima (85:86, 96:92) izgubila na tri „zlatne kugle“ 21:17 od Rumunke Melise Leonide Ungureanu. Vladana Obrenić je poražena od Rahel Simon (Francuska). Prvi set je dobila Francuskinja 95:96, Obrenićeva joj se revanširala u drugom 106:102. Odlučilo je razigravanje sa tri kugle, Francuskinja je bila bolja za čunj 18:17 i prošla među 16 kuglašica.

Za gledanje, najteži je bio drugi meč našeg miksa Milena Jurišić- Vuk Boškov, koji je odlučivao o plasmanu u polufinale i bronzanoj medalji. Prvi meč srpski miks je dobio sa 2:0  protiv slovenačke kombinacije  Nuša Bajzelj- Žiga Požar. Prvi set je pripao srpskom miksu 157:136, u drugom setu bilo je nerešeno 145:145 (Slovenka  je poslednjim hicem srušila „šesticu“ za izjednačenje) pa se sa po jednom kuglom razigravalo za pobedu u setu! Požar je prvi igrao i srušio osam čunjeva, Boškov je  poslao „bombu“ i oborio „devetku“  za  pobedu u setu i meču i plasman u četvrtfinale.

U nastavku,  Gabrijela Hapcikova – Matuš Cervenec (Slovačka) su zaustavili srpski par.  Milena Jurišić i Vuk Boškov su dobili prvi set sigurnom igrom 139:135, U drugom Slovaci su  posle 15 hitaca u pune imali šest čunjeva prednosti, rezultat se, u nastavku, lomio sve do 21. hica kada je  Jurišićeva srušila „devetku“ i otvorila vrata polufinala. Potom je Boškov oborio sedam čunjeva (ostala su dva vezana „drva“), ali je Jurišićeva pogodila samo čunj, a drugi je srušio Boškov. U 25. hicu Jurušićeva je oborila pet čunjeva, ostala je desna prednja „stolica“ i levi „seljak“, Boškov je, na očajanje svih u publici, „izbio“ desnu prednju „damu“ i ostavio tri razvojena čunja, takozvani „libek“. Nade je još uvek bilo, iako su morali da potroše tri hica  na tri čunja. Jurišićeva je pogodila jedan čunj, ali je Boškov promašio, ostala su dva čunja čime je propala šansa da posledi hitac odigraju u pune i Slovaci su dobili set sa 141:127.

Odlučivale su, zatim, dve dodatne „zlatne“ kugle. Slovakinja je oborila šest, Jurišićeva sedam čunjeva. Potom je Slovak srušio sedam, Boškov je, na žalost „probio“ kroz sredinu tri čunja i srpski miks je ispao sa 13:10.

Rezultati, sprint – kadeti, polufinale: Funk (Nemačka) – Temistokle (Austrija)  1:1 (23:20), Brahtel (Nemačka) - Eisl (Austrija). 2:0. Finale:  Funk - Brahtel 1:1 (16:23). Zlato: Tim Brahtel (Nemačka), srebro: Lukas Funk (Nemačka). Dve bronze: Lukas Temistokle (Austrija) i Andreas Eisl (Austrija).

Kadetkinje, polufinale: Leila Lisjak (Slovenija) - Julija Brodšeževska (Poljska) 0:2, Maja Nikolić (Austrija) - Nikoleta Dudziak (Poljska) 0:2. Finale: Brodšeževska – Dudziak 1:1 (14:22). Zlato: Nikoleta Dudziak (Poljska), srebro: Julija Brodšeževska (Poljska). Dve bronze: Maja Nikolić (Austrija) i Leila Lisjak (Slovenija).

Miks tandemi – finale:Matea Juričić, Mihael Grivičić (Hrvatska) - Gabriela Hupcikova- Matus Cervenec (Slovačka) 2:0- dve bronze:Lateutia Hert, Enco Kumpf (Francuska) i Sabina Pariger, Huber Sobl (Italija).

Datum: 19.05.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Težak test SBB Vukova
+ Košutnjak Challenge Race 2017 i Koš...
+ Trkači spremni za novi izazov na Ko...
+ Juniori spremni za veliku borbu u Kre...
+ Piloti i raketaši za vikend

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...