x

Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017

Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017

Najzabavnija trka sa preprekama u Srbiji Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017 će šesti put zaredom biti održana u subotu 20. maja u Pionirskom gradu u Košutnjaku.  


Trka je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Amaterskog je karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način. U trci sa preprekama učestovaće 500 velikih i 200 malih takmičara.

Organizator trke Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, će se pobrinuti za dobru zabavu uz muziku i fitness zagrevanje pred start ispred Squash Landa u Pionirskom gradu. Start je zakazan za 12 časova kada će 500 najizdržljivijih trkača imati priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka i tako testiraju svoje granice.  

Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće vredne NIKE nagrade kao i besplatne kotizacije za učešće u trci Trail Race Kopaonik. Prepreke koje su organizatori pripremili, kao i do sada neće biti otkrivene do početka trke. Ove godine pripremili smo i novine: osim nekoliko potpuno novih prepreka nakon trke očekuje nas i žurka ispred SquashLand-a uz DJa, a svaki od takmičara će u okviru startnog paketa dobiti kupon za besplatno piće (pivo ili voda).


Višegodišnji partneri trke, atletski klub RUNNING i dečija škola sporta Sportska bajka, zaduženi su i za organizaciju trke za najmađe koja se održava istog dana sa početkom u 10 časova. Prepreke i dužine trke prilagođene su deci predškolskog i školskog uzrasta a najbrži mališani osvojiće vredne nagrade.

Preuzimanje brojeva i startnih paketa biće moguće u prostorijama Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, u ulici Bulevar Zorana Djindjića 123/đ lokal 3, 18. i 19. maja 2017. od 09 do 17 časova.

Najbolja je  stara trkačka i trening oprema za ovu vrstu trke a ponesite nešto čiste garderobe kako biste se nakon trke presvuki. Iz bezbednosnih razloga trkačima neće biti dozvoljeno da nose sprinterice i patike sa kramponima! .

Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017 trka sa preprekama se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

 

Datum: 18.05.2017. Autor: Zorana Šijan - Oborina

PROČITAJTE JOŠ...