x

Održan 24. Smoki Smokić Dečiji maraton

Održan 24. Smoki Smokić Dečiji maraton

Dva odlaganja zbog uskršnjih praznika i lošeg vremena, kao ni kiša koja je jutros padala nisu sprečila najbrže od 15.000 beogradskih predškolaca da dođu na finalnu priredbu - 24. Smoki Smokić Dečiji maraton u Beo zoo vrtu. Time je broj svih učesnika ove manifestacija na kojoj učestvuju mališani iz beogradskih dečijih vrtića za ove 24 godine porastao na 385.000, a 24. pobednik postao je Nikša Papović (PU „Čika Jova Zmaj”, Voždovac).


Nikša je stazu u kvalifikacionoj trci pretrčao za 38 sekundi, a u finalu za trijumf bilo mu je dovoljno 39 sekundi. Drugo mesto osvojila je devojčica, a to se nije dešavalo često, međutim Nađa Savić (vrtić „Diznilend”) ponovila je svoj rezultat iz kvalifikacija i sa svojih 40 sekundi osvojila titulu vicešampionke. Treće mesto, pošto je stazu oko slonare dugu 230 metara pretrčao za jednu sekundu sporije, osvojio je Jovan Milić (vrtić „Čigra”) s 41 sekundom. Titula „super puža” pripala je Stefanu Kneževiću (PU „Čika Jova Zmaj”, Voždovac) za poslednje mesto u finalu u kojem je nastupilo 11 pobednika kvalifikacionih trka.


Ostali pobednici kvalifikacionih trka, pored njih, bili su Miljan Knežević (PU „Sima Milošević”, Zemun) i Miša Perišić (PU „Čika Jova Zmaj”, Voždovac), obojica s najboljim rezultatom dana – 37 sekundi, Uroš Kaličanin (PU „Čukarica”) s 38 sekundi, Đorđe Obradović (vrtić „Sunce”) i Uroš Mlađenović (vrtić „lane”) s 39 sekundi, zatim Ema Radosavljević (PU „Čika Jova Zmaj”, Voždovac) i Nina Cvetković (vrtić „Suncokreti”) s 40 sekundi.


Nagrade najbržima i „super pužu” predali su Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, Saša Tomašević u ime Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, „Smoki Smokić„ – maskota „Soko Štarka” i Dečijeg maratona, Sonja Marić, direktor marketinga „Uniqa osiguranja” i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Pobednik 24. Smoki Smokić Dečijeg maratona je na poklon, već tradicionalno od Uniqa osiguranja, dobio bicikl.  


Evropska atletika je Dečiji maraton proglasila za događaj od posebnog značaja za razvoj atletskog sporta u uzrasnoj kategoriji 5-6 godina.


Datum: 13.05.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...