Dečiji maraton 2017

24. Dečiji maraton održaće se u subotu, 13. maja 2017. godine, u Beogradu u organizaciji Beogradskog maratona.


Manifestacija Dečiji maraton predstavlja jedinstven događaj, koji je nastao pre više od dve decenije, s namerom da podstakne pravovremenu fizičku pripremu i selekciju najbrže predškolske dece, ne samo za potrebe atletskog, već svakog drugog sporta, a koji je Evropska atletska asocijacija (EAA) uvrstila u plan podrške događajima od posebnog značaja za razvoj atletskog sporta u Evropi.

Ovogodišnji Dečiji maraton održaće se na već čuvenoj stazi oko slonare u Beogradskom Zoološkom vrtu, uz učešće 150 najbržih mališana iz kvalifakacija, sa početkom u 10:00 časova.

Programom Dečijeg maratona predviđeno je održavanje finalnog takmičenja koje će obuhvatati dvanaest kvalifikacionih i jednu finalnu trku na 230 m, a na kojoj će uzeti učešće 150 najbržih mališana.

Ovih 150 mališana predstavljaju pobednike izbornih trka, koje su održane u beogradskim vrićima, a na kojima je učestvovalo oko 15 000 dečaka i devojčica. Program manifestacije: Subota, 13. maj 2017.

  • 10:00 – 10:15 Samostalni ulazak u ZOO vrt vaspitača sa decom‐takmičarima (30 m iznad glavnog ulaza). Utvrđenim pravcima kretanja doći do PRIPREMNE ZONE.
  • 10:40 Obilazak staze i formiranje prvih kvalifikacionih grupa.
  • 10:50 Svečano obećanje
  • 10:55 Start tradicionalne trke dece sa invaliditetom
  • 11:00 Start prve kvalifikacione grupe.
  • 11:05 Start druge kvalifikacione grupe.
  • 11:55 Start poslednje kvalifikacione grupe.
  • 12:30 Finalna trka Smoki Smokić Dečijeg maratona.
  • 12:45 Proglašenje pobednika i podela nagrada.
  • 13:00 Završetak manifestacije.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.05.2017. do 13.05.2017.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Dečiji maraton 2014

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Beogradski maraton
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.bgdmarathon.org
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...