x

Marija Dimitrijević i Milan Martinović pobednici Kupa cara Konstantina

Marija Dimitrijević i Milan Martinović pobednici Kupa cara Konstantina

Marija Dimitrijević i Milan Martinović pobednici su “Kupa cara Konstantina” odigranom na kuglani SC„Čair“ u disciplini sprint gde se bodovalo svakih 10 hitaca.


U polufinalu seniorki, Sanja Stefanović je priredila veliko iznenađenje. Pobedila je trostruku pobednicu ovog takmičenja Slađanu Nikolić, rezultatom 2,5:1,5. U drugom polufinalu, Jasmina Ristić je vodila 1:0 i 2:1, ali je uporna Marija Dimitrijević uspela da izjednači na 2:2. Finalistu su odlučivali „penali“, tri dodatna hica u pune. Međutim i posle toga je bilo nerešeno, 19:19. Odlučila je četvrta serija, 8:6 za Mariju Dimtrijević.


U finalu, Marija Dimtrijević je povela 1:0, ali je Sanja Stefanović  preokrenula na 2:1. U poslednjem hicu „čišćenja“, Sanji su ostala dva čunja, koji su, ako ih sruši,  bili dovoljni za velikih pola poena i titulu. Međutim,  pogodila je samo jedan čunj, pa je Marija izjednačila na 2:2. „Penali“ su odlučili pobednicu. Marija Dimitrijević je bila preciznija, pobedivši rezultatom 3:2 (18:16), što joj je donelo prvu titulu „Kupa cara Konstantina“. Treće mesto osvojila je Jasmina Ristić, koja je posle „penala“ savladala Slađanu Nikolić 3:2 (18:14). Sve tri su članice „Čaira“. 


U polufinalu seniora, Milutinović je pobedio Crnalića sa 2.5:1.5, a istim rezultatom slavio je i Martinović protiv Markovića. U finalu, Milan Martinović (Čair) je bio ubedljiv protiv juniora Milutinovića (Čair) 3.5:0.5, pa je po drugi put osvojio „Kup cara Konstantina“. U borbi za treće mesto, Edo Crnalić (Meraklije) je savladao Darka Markovića 2.5:1.5.


Na turniru je učestvovalo 50 takmičara u obe konkurencije, a igralo se po principu teniskog kostura na ispadanje.


Organizator, Kuglaški savez Niša je obezbedio nagrade za najbolje, sa likom Cara Konstantina.
Datum: 12.05.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...