x

Prvo takmičenje u preletu praraglajderom ove sezone

Prvo takmičenje u preletu praraglajderom ove sezone

Predstojećeg vikenda, od 19. do 21. aprila, u Vršcu će se sastati najbolji paraglajderisti, kako bi se svojim preletima nadmetali u okviru 1. kola Lige Srbije na takmičenju "Vršac Open". Takmičenje je uvršteno i u kalendar Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), te se pored prijavljenih 30 pilota iz Srbije, očekuju i paraglajderisti susednih zemalja - Rumunije i Mađarske.

Prema planu organizatora, četvratak i petak su rezervisani za registraciju takmičara. U subotu i nedelju će se izvoditi takmičarski letovi, nakon kojih u nedelju sledi proglašenje najboljih. Predviđena poletišta su Kula i Đakov vrh, na 400m nadmorske visine.

Organizator takmičenja je Klub slobodnog letenja "Ares" iz Beograda. U Vršcu će ujedno biti sproveden i paraglajding kamp, u okviru koga će se održati seminar po pitanju bezbednosti letenja i vazdušnog prostora, na kome će svi učesnici takmičenja biti u obavezi da prisustvuju.

Vremenska prognoza je povoljna za pilote paraglajdera koji će se okupiti u Vršcu, pa se očekuje uspešan početak sezone takmičenja i dobrih preleta koje će nam takmičari donositi tokom godine.Datum: 18.04.2013. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...