Prvo takmičenje u preletu praraglajderom ove sezone

Predstojećeg vikenda, od 19. do 21. aprila, u Vršcu će se sastati najbolji paraglajderisti, kako bi se svojim preletima nadmetali u okviru 1. kola Lige Srbije na takmičenju "Vršac Open". Takmičenje je uvršteno i u kalendar Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), te se pored prijavljenih 30 pilota iz Srbije, očekuju i paraglajderisti susednih zemalja - Rumunije i Mađarske.

Prema planu organizatora, četvratak i petak su rezervisani za registraciju takmičara. U subotu i nedelju će se izvoditi takmičarski letovi, nakon kojih u nedelju sledi proglašenje najboljih. Predviđena poletišta su Kula i Đakov vrh, na 400m nadmorske visine.

Organizator takmičenja je Klub slobodnog letenja "Ares" iz Beograda. U Vršcu će ujedno biti sproveden i paraglajding kamp, u okviru koga će se održati seminar po pitanju bezbednosti letenja i vazdušnog prostora, na kome će svi učesnici takmičenja biti u obavezi da prisustvuju.

Vremenska prognoza je povoljna za pilote paraglajdera koji će se okupiti u Vršcu, pa se očekuje uspešan početak sezone takmičenja i dobrih preleta koje će nam takmičari donositi tokom godine.Datum: 18.04.2013.
Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...