x

Održan VII B badminton turnir - NS 2013

Održan VII B badminton turnir - NS 2013

U organizaciji Badminton kluba Novi Sad, Badminton saveza Vojvodine i Badminton saveza Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, kao i kompanija "TIN šped" i "Yonex", u subotu 6. aprila 2013. u Hali 6 Novosadskog sajma održan je "VII B turnir - NS 2013".

Na drugoj smotri "B-listaša" u ovoj godini najviše uspeha imala je takmičarka BK Pančevo Milica Uskoković koja je osvojila dve zlatne medalje. U konkurenciji mešovitih parova trijumfovala je sa Zrenjanincem Rankom Balogom, dok je u ženskim parovima pobedila u tandemu sa svojom klupskom saigračicom Sofijom Karanović.

B turnir u Novom Sadu je bio na izuzetno visokom nivou, kako organizacionom, tako i takmičarskom bez ozbira što se radi o "B-listašima". Mnogi mečevi su bili atraktivni i neizvesni. Jedan od duela koji je privukao najveću pažnju bio je finalni okršaj u konkurenciji muških parova. Posle mnogo preokreta, dobrih poteza i tri seta zlato je pripalo tandemu Heliantusa Vladimiru Aćimcu i Dejanu Lepki koji su oborili na pleća par iz BK Banat Ranko Balog / Darko Carić.

"Prezadovoljan sam što zbog osvojenog zlata što zbog načina na koji smo Aćimac i ja došli do njega. Okršaj za najsjajnije odličje je bio baš na nivou finala. Prštalo je sa obe strane mrežice i na kraju, posle duge i velike borbe, stigli smo do trijumfa. I organizacija celog turnira je bila odlična a ostaje mala žal što se nije ponovila brojnost sa prethodnog B turnira održanog u Beogradu početkom marta", kazao je Dejan Lepki i dodao: "Ideja rođena prošle godine da se pokrenu i B turniri u našoj zemlji se pokazala kao pun pogodak. I mi, slabije rangirani takmičari, dobili smo priliku da se takmičimo sa sebi ravnima što, po mom mišljenju, umnogome doprinosi razvoju i afirmaciji ovog sporta".

Medalje su osvojili - Mešoviti parovi: 1. Ranko Balog (BK Banat, Zrenjanin) / Milica Uskoković (BK Pančevo), 2. Vladimir Aćimac (BK Heliantus, Novi Sad) / Ivona Pavlović (BK Beograd), 3. Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin) / Sofija Karanović (BK Pančevo), Adam Alidini / Bojana Mirjanić (BK Beograd). Muški parovi: 1. Vladimir Aćimac / Dejan Lepki (BK Heliantus, Novi Sad), 2. Ranko Balog / Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin), 3. Adam Alidini / Aleksa Stanić (BK Beograd), 4. Aleksandar Pavlović (BK Beograd) / Srđan Milaković (BK Novi Sad). Ženski parovi: 1. Milica Uskoković / Sofija Karanović (BK Pančevo), 2. Tamara Nemet (BK Dinamo, Pančevo) / Andrea Mendrei (BK Heliantus, Novi Sad), 3. Nevena Stojilković / Bojana Mirjanić (BK Beograd), 4. Milena Gojković (BK Novi Sad) / Ivona Pavlović (BK Beograd).Datum: 08.04.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...