x

Vojvode se priključuju akciji za Tijanino novo srce

Vojvode se priključuju akciji za Tijanino novo srce

Ovog vikenda GAT Djuksi na stadionu Kabela dočekuju ekipu beogradskih Blue Dragons-a. Utakmica će biti odigrana u subotu u 14h, a ulaz na utakmicu je besplatan. Ovom utakmicom novosadske Vojvode se priključuju humanitarnoj akciji "Tijanino novo srce" a na ulazu na stadion biće postavljene kutije za donacije.

- Utakmice protiv Zmajeva su uvek bile dobre. Oni su odlični protivnici, uigrani su, fizički jaki. Daćemo sve od sebe da pokušamo da savladamo protivnika. Atmosfera u ekipi je sjajna, prava timska! Naši importi su se brzo uklopili, kako u sam tim, tako i u naš način igre, i postali su prave Vojvode. Mislim da i nas i Zmajeve čeka jedna zaista dobra sezona - smatra centar Vojvoda, Petar Miković.

Posle dve sezone pauze, novosadski GAT Dukes-i žele ponovo da se domognu plej-ofa Superlige. Tim povodom angažovali su dvojicu Amerikanaca, Krisa Blantona (raninbek/defanzivni bek) i Vejna Džonsona (defanzivni bek/risiver).

Blanton je igrao raninbeka na Misisipi koledžu, a potom je nastupao kao defanzivni bek na Troy univerzitetu. Prethodnu sezonu proveo je u Zagreb Patriots-ima, sa kojima se takmičio u CEFL ligi i osvojio hrvatski šampionat. Sa druge strane, Džonsonu je ovo prva sezona u Evropi, a karijeru je gradio na univerzitetu St. Francis.

- Oba tima imaju sjajne atlete i znamo da će biti veoma težak meč. Ovo će biti moja prva utakmica u Evropi i jedva čekam da izađem na teren, kao i moji saigrači. Kao i svi klubovi, postavljamo sebi visoke ciljeve i nadam se da ćemo ih i ostvariti - rekao je Džonson.

Redove Djuksa trebalo je da pojača i američki kvoterbek Robert Borcki, ali je doživeo povredu pred polazak. Ipak, Novosađani su ovaj problem rešili povratkom Rastka Jokića, koji je proveo nekoliko meseci u Americi.

Interesantno je spomenuti da su Dukes-i dobili generalnog sponzora, koji je ujedno i novi predsednik Kluba. Naime, GAT, odnosno direktor kompanije, Dejan Slijepčević, je prepoznao probleme sa kojim se Vojvode susreću, i odlučio da pomogne Klubu. - Naša kompanija je društveno-odgovorna, gde pomažemo veći broj sportskih klubova, dok smo generalni sponzori FK Mladost, i sada, GAT Dukes-a. Ne žalimo da odvojimo vreme i finansije kako bi omogućili što lakše i bolje funkcionisanje Dukes-a. Naravno, želimo kvalitetom našeg igračkog i trenerskog kadra da se domognemo plejofa, ali, svestan sam da je i u lošoj konkurenciji teško pobediti, a ne u Elitnoj ligi u kojoj se takmičimo. Očekujemo da će i Grad Novi Sad prepoznati vrednost ovog Kluba, kao što je i Kabel prepoznao i pomogao.Datum: 05.04.2013. Autor: Mia Bajin

PROČITAJTE JOŠ...