Policajcu četiri titule na Prvenstvu Beograda

Strelci Policajca dominirali su na Prvenstvu Beograda standardnim vazdušnim oružjem za seniore i seniorke, održanom na strelištu Novog Beograda Ušće. Osvojili su tri od četiri zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i timsku titulu u jedinoj disciplini u kojoj je bilo ekipnog proglašenja.


U izjednačenom takmičenju seniorki puškom pobedila je Tašana Bogatinovski (Policajac), koja je „ubila“ vrlo dobrih 395 krugova, a isti rezultat ostvarile su i njena klupska drugarica Marija Zavišić i Kristina Stojanović iz Crvene zvezde. Odlučivala je poslednja serija, u kojoj je Tašana Bogatinovski pogodila maksimalnih 100 krugova, osvojila je zlato ispred Stojanovićeve (99 poslednja serija) i Zavišićeve (98), kojoj je bronza pripala i dan ranije u juniorskoj konkurenciji. Samo u nadmetanju seniorki puškom je bilo dovoljno timova za ekipno proglašenje, a pobednički trofej pripao je Policajcu.


Takmičari Policajca su se okitili  titulama u obe konkurencije pištoljem, u muškoj je pobedio Zoran Vujić, a u ženskoj Biljana Markoš.

Među šampione iz Policajca umešao se samo Igor Čotra (Partizan), koji je sa 594 kruga trijumfovao u konkurenciji seniora puškom. Druga pozicija pripala je Borislavu Mazinjaninu iz Palilule, a treći je bio Aleksa Kukrkić (Novi Beograd Ušće), koji je dan ranije bronzu osvojio i u juniorskoj kategoriji.

Reprezentativci Srbije su propustili gradsko prvenstvo, jer se pripremaju za Evropski šampionat u Mariboru, gde će seniorska takmičenja biti održana 10. i 11, a juniorska 8. i 9. marta.


Standardna vazdušna puška

Seniori: 1. Igor Čotra (Partizan) 594, 2. Borislav Mazinjanin (Palilula) 591 (99 poslednja serija), 3. Aleksa Kukrkić (Novi Beograd Ušće) 4591 (98)...

Seniorke: 1. Tašana Bogatinovski (Policajac) 395 (100 poslednja serija), 2. Kristina Stojanović (Crvena zvezda) 395 (99), 3. Marija Zavišić (Policajac) 395 (98)... Ekipno: 1. Policajac (Bogatinovski, Zavišić, Poskrača) 1.180, 2. Novi Beograd Ušće 1.170, 3. Palilula 1.146.


Standardni vazdušni pištolj

Seniori: 1. Zoran Vujić (Policajac) 563, 2. Srđan Jovanović (Rakovica Velepimpeks) 536, 3. Luka Jovović (Policajac) 522.


Seniorke: 1. Biljana Markoš (Policajac) 379, 2. Aleksandra Ristović (Zvezdara) 373, 3. Đurđina Lazić (Novi Beograd Ušće) 370...

Datum: 06.03.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...