Filip Flisar u mlaznoj akciji kroz rodni grad

Autor fotografije: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Svaki sin zna da kašnjenje na mamin ručak nikad nije opcija. Ama, baš nikada! Međutim, desi se i to, s vremena na vreme…

I dok bi mnogi od nas izmislili najgluplji mogući izgovor, zvali mamu i molili je za oproštaj, Filip Flisar ima svoj način rešavanja problema. Kada si Ski Cross svetski šampion, to ima svojih prednosti – Filip nije samo ponosni vlasnik najpoznatijih svetskih brkova u svetu skijanja, već je i ponosni vlasnik mlaznog motora za leđa.

Sa 96.000 obrtaja u minuti i ispusnim vazduhom koji dostiže temperaturu i do 850 °C, Filipova leđna naprava može da ga “potera” i do 120km na sat.
Kada je shvatio da može da zakasni kod mame na ručak, Filip je stavio svoj mlazni motor na leđa i bukvalno se otisnuo kroz svoj rodni grad Maribor u Sloveniji.

„Brzo skijanje sa mlaznim motorom na leđima na otvorenom prostoru je jedno, međutim, kada se na ovaj način otisnete po asfaltu, granitnim pločama i zaleđenom betonu u sred glavnog gradskog trga, ispostavilo se da je potpuno druga priča.“ rekao je Filip Flisar.

Kao pravi lokalac, Filip je napravio par skretanja i išao prečicama, tako da je verovatno prekoračio dozvoljenu brzinu u nekim delovima grada, međutim, ipak je stigao kući na vreme, a da se u međuvremenu nije uvalio u neprilike. Filip nije dobio nikakvu medalju nakon ove trke sa vremenom, ali možemo sa sigurnošću da kažemo da je njegova mama bila izuzetno ponosna na njega što je stigao na vreme i da to pečenje nikada nije bilo ukusnije.
Flisar je skijaš iz Slovenije koji se takmiči u disciplini ski kros. Učestvovao je na zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru (8) i Sočiju (6), 2015 godine osvojio je prvu zlatnu medalju za Sloveniju na Svetskom prvenstvu. Zaštitni znak Filipa Flisara su njegovi brkovi koji su ujedno i najpoznatiji brkovi u Sloveniji.
 

Datum: 01.03.2017. Autor: NIkola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...