Sedmoro veličanstvenih u Štraubingu

Srpsko kuglanje predstavljaće „sedmoro veličanstvenih“ na  22. pojedinačnom seniorskom i 14. juniorskom Svetskom kupu u Štraubingu u Nemačkoj od 9. do 12. februara. 

Selektor seniora Miloš Ponjavić odlučio je da igraju najbolji kuglaša sveta Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova) i  reprezentativac Beograda Miloš Simijonović, nekadašnji juniorski vicešampion sveta – pojedinačno i u tandemima.

Dragan Fatović, selektor seniorki odlučio se za trenutno najbolju srpsku kuglašicu Jasminu Anđelković (Alimenta, Novi Sad) učesnicu osmine finala na SP u istarskom Novigradu prošle godine i bronzanu u miksu sa Baranjem sa SP 2014.

Selektor juniorske muške reprezentacije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta Vojko Pavlović odlučio se za trostrukog junorskog prvaka sveta iz  Novigrada prošle godine Roberta Ernješija i osvajača sedam seniorskih i juniorskih medalja na istom šampionatu Igora Kovačića (obojica Segedin).

Julujana Vukadinović, selektor  juniorki, opredelila se za bronzanu sa kadetskog Svetskog kupa prošle godine u Novigradu i zvaničnu dvostruku šampionku Srbije za juniorke Kristinu Ljubenković (Singidunum, Beograd) i dvostruku  vicešampionki Srbrije Maju Đukić (Radnički, Novi Sad). 

Na poslednjem Svetskom kupu 2015. u Hiršauu u Nemačkoj, srpsko kuglanje postiglo je veliki uspeh osvajanjem tri medalje – srebra i dve bronze. Seniorsko srebro pripalo je Vilmošu Zavarku, dok su juniorske bronze osvojili Maja Đukić i Robert Ernješi.

U kombinaciji za Kup nacija (sabiraju se najbolji rezultati kuglašice i kuglaša) u juniorskoj konkurenciji Srbija je bila prva ispred Nemačke i Austrije, dok je kod seniora zauzela treće mesto iza Mađarske i Hrvatske.

Datum: 15.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...