x

Sportskom žurnalu tri titule, het trik Dragoslava Višnjića

Sportskom žurnalu tri titule, het trik Dragoslava Višnjića

Strelci - novinari „Sporskog žurnala“ osvojili su tri titule na trećem Otvorenom prvenstvu novinara i novinarskih poslenika „Medija hitac 2016“ održanom na strelištu Novog Beograda Ušća u atomskom skloništu.

Trijmfovali su u ekipnoj konkurenciji, a pripale su im i obe pojedinačne titule. Kod dama prva je bila novinarska nada „Sportskog žurnala“ Ivana Salapura, dok je Dragoslav Višnjić, urednik atletske rubrike, trijumfovao treći put za redom u konkurenciji gospode! Višnjić je sa 90 krugova (od 100 mogućih) serijskom vazdušnom puškom postavio i rekord takmičenja (2015. je slavio sa 89 krugova), dok je Ivana Salapura sa 69 krugova postavila novi rekord „Medija hica“ za dame (stari je držala pobednica prvog takmičenja Slađana Nikolić -Agencija NMT sa 66 krugova).

– Žao mi je što ovog puta nisu bili naši veliki drugari, ali na vatrenoj liniji ljuti protivnici iz „Sportnetvorka“ čija nam je ekipa odnela titulu u prvom „Medija hicu“ 2014. i tako nam pokvarila i ekipni het trik. Bilo bi još uzbudljivije – rekao je Dragoslav Višnjić i u ime učesnika zahvalio se organizatoru, Streljačkom savezu Beograda i domaćinu, klubu Novi Beograd Ušće na gostoprimstvu.

Kod dama, učestvovalo je šest takmičarki iz četiri redakacije. Ivana Salapura je sa 69 krugova daleko odmakla drugoplasiranoj Katarini Ivanović (Politika) koja je i pogodila 54 kruga, dok je Milijana Rogač iz „Večernjih novosti“ na trećem mestu zabeležila 51 krug. Četvrta je bila Irena Poša (Radio S) sa 48, peta Dejana Popović (Politika) sa 44, a šesta Sofija Vrebec (slobodni novinar). Van konkurencije gađala je nakadašnja takmičarka pištoljem Ana Ljuboja, jedan od sponzora ovog takmičenja iz firme“4G mobilni svet“ iz Zemuna i sa 85 krugova postigla ukupno drugi rezultat ovogodišnjeg „Medija hica“.

Kod gospode, Višnjić je u pohodu na het trik, suvereno trijumfovao sa 90 krugova. Stevan Denkovski (Radio S) je bio drugi sa 73 kruga, a samo dva kruga manje (71) na trećem mestu imao je Predrag Milnković (RTS). Miroslav Nešić (Radio Beograd) na četvrtoj poziciji zabeležio je 71 krug, dok je peti bio Miodrag Petrović (Radio S) sa 66 krugova. Živko Baljkas (Politika) na šestom mestu pogodio je 62 kruga. Učestvovalo je devet novnara – strelaca iz pet redakcija. Umesto Peđe Milinkovića, koji je lane bio drugi, medalju je primio njegov kolega Radoslav Simić.
Za ekipni plasman, uzimali su se rezultati dva najbolja strelca iz redakcije. Slavio je „Sportski žurnal“ sa 159 krugova (Dragoslav Višnjić 90, Ivana Salapura 69), što je krug manje od rekorda „Medija hica“ (160 – „Sportnetvork“ 2014, i „Sportski žurnal“ 2105). Druga je bila selekcija „Radija S sa 139 krugova (Stevan Denkovski 73, Miodrag Petrović 66), dok je treće mesto pripalo „Politici“ sa 116 krugova (Živko Baljkas 62, Katarina Ivanović 54).

UVERTIRA ZA 41. INTERNACIONALNO PRVENSTVO BEOGRADA

Pobednički pehar za ekipu, medalje i diplome uručio je Dragan Milisavljević, generalni sekretar Streljačkog saveza Beograda, i u prigodnoj besedi pozvao novinare da dođu i prate u subotu i nedelju 9. i 10. decembra 41. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ koja će se održati u „Bel ekspo centru“ kod hotela „Holdej in“.

- „Medija hitac 2016“ je bila lepa uvertira za naše najstarije i najuglednije streljačko takmičenje – istakao je Milsivljević.- Učestvuje oko 270 strelaca iz 14 zemalja, takmičiće se i svi najbolji strelci iz Srbije i ovom prilikom pozivam sve ljubitelje sporta, ne samo streljaštva, da dođu u Bel ekspo centar i da uživaju u takmičenju.

Promoter takmičenja bila je strelac Partizana Andrea Arsović, svetska šampionka i osvajač velikog Kristalnog globusa ove godine, koja je i asistirala novinarima na vatrenoj liniji. Pomagali su „sedmoj sili“ i Dragan Milisavljević, generalni sekretar SSB, beogradski treneri Dragan Donević (Partizan) i Ivan Manojlović (Policajac) kao i Marina Simić (Novi Beograd Ušće). Sjajan domaćin bio je, kao i uvek, direktor Novog Beograda Ušća Dalibor Fatić, a šef žirija za pregled meta bio je Mario Blažak.

Datum: 09.12.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...