x

Odlična izdanja Vukašinovićeve i Stefanovića u Bundes ligi

Odlična izdanja Vukašinovićeve i Stefanovića u Bundes ligi

Srpski strelci Sanja Vukašinović i Milutin Stefanović zabeležili su odlične rezultate i dali značajan doprinos uspesima svojih klubova petog vikenda Prve Bundes lige vazdušnom puškom - Grupa "Sever".

Takmičenje je održano mestu Nideraula, a prvog dana, u osmom kolu, juniorka Sanja Vukašinović, pojačanje Visenera, je "ubila" sjajnih 398 krugova. Njen klub je odmerio snage sa ekipom Nordštemen.Direktna rivalka Vukašinovićeve bila je iskusna Dankinja Stine Andersen, koja je pogodila 393 kruga, pa je Vukašinovićeva donela poen Viseneru u ukupnoj pobedi od 3:2.

U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se 40 metaka, a bolji iz pojedinačnog duela donosi poen svojoj ekipi.

U devetom kolu Visener se sastao sa Baunatalom i pobedio takođe sa 3:2. Vukašinovićeva je ponovo pogodila 398 od mogućih 400 krugova i osvojila poen za svoj tim, jer je njen rival Denis Velš "ubio" 393.

Milutin Stefanović se takmiči za Tus Hilgert, koji je u osmom kolu pobedio Kevelar sa 3:2. Naš olimpijac je doprineo pobedi. Pogodio je 397 krugova, dva više od direktne rivalke Jane Erstfeld.

Tus Hilgert je i u devetom kolu slavio sa 3:2, ovaj put protiv Nordštemena. Stefanoviću je rivalka bila Stine Andersen, koju je Vukašinovićeva pobedila u osmom kolu. Dankinja se ni drugog dana nije radovala trijumfu jer ju je Stefanović savladao sa 394:392.
Vukašinovićeva i Stefanović su među najboljim pojedincima ove sezone Bundes lige.

Sanja Vukašinović je sa sjajnim prosekom od 397,37 krugova po meču na trećem mestu liste najpreciznijih pojedinaca grupe “Sever”. Milutin Stefanović drži četvrtu poziciju (396,71 krug). Vodi evropski juniorski šampion MK puškom ležeći i omladinski viceprvak Evrope vazdušnom puškom, Mađar Ištvan Peni (BSV Buer Bulse) - 397,78. Drugi je Belorus Ilja Čarejka (Golcau), šestoplasirani sa OI u Riju i evropski seniorski viceprvak vazdušnom puškom, sa prosekom od 397,50 krugova.  

Dva kola pre kraja u ligi od 12 klubova vodi Buer Bulse. Tus Hilgert je sedmi, a Visener osmi. Obe ekipe su obezbedile bar opstanak u ligi, iz koje najbolja četiri kluba idu na završni turnir. Treći predstavnik Srbije u Bundes ligi 2016/17.  Milenko Sebić, član Kevelara, se nije takmičio minulog vikenda, a njegov klub je šesti na tabeli grupe “Sever”.


Datum: 05.12.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...