x

Srpske badminton reprezentacije učestvovale na turnirima u Temišvaru i Pečiju

 Srpske badminton reprezentacije učestvovale na turnirima u Temišvaru i Pečiju
Malo je nedostajalo srpskom junioru Filipu Stojiljkoviću da donese našoj zemlji međunarodnu medalju. Na izuzetno jakom juniorskom turniru u mađarskom Pečuju - 3rd Multi Alarm Hungarian Junior 2013 (14-17. mart 2013.) naš reprezentativac se u paru sa Slovakom Bohumil Kaselom probio u osminu finala muških parova gde su savladali domaći dubl Daniel Paal, Tamas Madarasz. Ipak, na pragu polufinala, koje donosi sigurnu medalju, srpsko-slovačka kombinacija je izgubila od hrvatskog dubla Ivan Tucakovic, Filip Spoljarec, potonjih osvajača srebrne medalje, čime je na kraju turnir završila na visokom šestom mestu. Iako je Filip Stojiljković dogurao najdalje u Pečuju i ostali članovi naše juniorske reprezentacije su na dostojan način predstavljali Srbiju na ovom turniru.

Uprkos teškom žrebu Dragoslav Petrović, Miodrag Kaličanin, Jovan Babajić, Nataša Pavlović, Mina Lakić i Sofija Milošević su u raznim konkurencijama skupo prodali kožu svojim protivnicima. Mina Lakić je u neizvesnom meču šesnaestine finala ženskog singla položila koplja pred kasnijom pobednicom turnira Hrvaticom Majom Pavlinić otkinuvši joj set, jedini koji je izgubila na turniru. Takođe, u borbi za osminu finala Dragoslav Petrović je u muškom singlu izgubio u tri seta od Mađara Mana Szecskay-a neiskoristivši dve meč lopte, dok je Sofija Milošević u šesnaestini finala ženskog singla izgubila od Mađarice Noemi Karsai iako je povela s 1:0 u setovima. Miodrag Kaličanin je na razliku u oba seta poražen od Poljaka Pawela Smilowskog, dok Kaličanin i Petrović u osmini finala muških parova nakon tri uzbudljiva seta poraženi od poljskog para Przemyslaw Szydlowsky, Krzysztof Jakowczuk, osvajača bronze.

"Iako nam žreb nije bio naklonjen svi naši igrači su pružili zadovoljavajuće partije. Nama je turnir u Pečuju bio poslednja provera za Evropsko juniorsko krajem marta u Ankari. Videli smo u duelima sa nekim od najboljih evropskih igrača u ovoj kategoriji šta su nam trenutno najveće boljke. Trudićemo se da do odlaska na šampionat Starog kontinenta, koliko je god moguće, popravimo sve nedostatke i maksimalno spremni dočekamo najveći juniorski izazov u ovoj godini", ocenio je nastup naših juniora Dragan Antić, pomoćni trener reprezentacija svih uzrasnih kategorija kome je u Pečuju na trenerskoj stolici asistirao Andreja Todorović, trener Kragujevčana.

Uporedo sa juniorima i seniori su od 14. do 17. marta bila na jakoj međunarodnoj proveri. Tim u sastavu Milica Simić, Sandra Halilović, Ivana Maksimović, Ilija Pavlović, Igor Bjelan, Nikola Arsić i Borko Petrović na čelu sa selektorom Milanom Barbirom i predsednikom Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomirom Jovovićem učestovao je na jakom tradicionalnom Internacionalnom turniru u Temišvaru koji je ove godine nosio naziv Li-Ning Romanian International 2013. U konkurenciji takmičara i sa olimpijskim stažom naši reprezentativci su, uprkos teškom žrebu, ostavili solidan utisak. Pored takmičara u Temišvaru su Srbiju predstavljali i Ivan Kovačević i Goran Jelesijević koji su, kao međunarodne sudije, delili pravdu na ovom prestižnom turniru.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.Datum: 18.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...