x

Vesić: Grad će podržati našu paraolimpijsku plivačicu

Vesić: Grad će podržati našu paraolimpijsku plivačicu
Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i gradski menadžer Goran Vesić razgovarali su danas sa Anom Jovović, jedinom paraolimpijskom plivačicom u našoj zemlji i osvajačicom brojnih medalja. Prijem je upriličen i za dve naše alpinistkinje, koje u svom sportu uspešno predstavljaju Beograd. Kako je precizirao Vesić, plivanje i alpinizam, čime se one bave, nisu baš pod lupom medija, ali itekako na lep način promovišu našu zemlju u svetu.
– Naša je obaveza da pomažemo sve sportiste, a ne samo one popularne. U skladu sa trendom u svetu, ulažemo u ženski sport. Namera nam je da podržimo sve žene koje se bave sportom, posebno one koje to rade na vrhunskom nivou. Posebnu obavezu imamo prema njima jer imaju manje sponzora, a i javnost se manje interesuje za njihove uspehe iako su jednako vredni. Pomoći ćemo im kako u tome da nabave neophodnu opremu, tako i da ispune takmičarsku normu – rekao je Vesić i naglasio da mu je bila velika čast što je upoznao ovako jedinstvene sportistkinje.
Andrea Radulović je podsetila da je zbog ovakvih stvari i osnovana Fondacija za mlade talente.
– Cilj je da se talentima pomogne ne samo tako što će im se pružiti podrška i pažnja već da se ukaže i na prepreke kako bi im se pomoglo na pravi način. Konkurs će uskoro biti objavljen i tu će biti mogućnosti da se finansijski podrže mnogi mladi, kako bi nastavili da se bore i na najbolji način predstavljaju Beograd i Srbiju – navela je Andrea Radulović.
Ana Jovović već ima stipendiju grada, ali joj je neophodna novčana pomoć kako bi otišla na međunarodna takmičenja za normu za svetsko prvenstvo i Paraolimpijske igre u Tokiju. Dragana Rajblović se bavi alpinizmom i jedina je Srpkinja koja se popela na Mont Everest, kada je 2007. na ovaj vrh ponosno istakla zastavu Grada Beograda. Jelena Jakovljević se bavi planinarstvom, disciplina sportsko penjanje na prirodnoj steni i alpinizam i ona je državna prvakinja. Želja joj je da zajedno sa Draganom ove godine osvoje najteži evropski vrh Materhorn.
Naše sportistkinje su zahvalile čelnicima grada na srdačnom prijemu i na tome što su im se otvorila vrata da se neki od problema koje imaju reše.
Datum: 12.10.2016. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...