x

Beogradski maraton – predstavljen na Čikaškom maratonu

Beogradski maraton – predstavljen na Čikaškom maratonu
Na upravo završenom Abbott Health & Fitenss Expo-u Čikaškog maratona (specijalizovani sajam turističke i ostale privrede, koja prati svetski trkački pokret), predstvaljen je Beogradski maraton i njegovo jubilarno 30. izdanje.

Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton predstavili su turističku ponudu Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Ovo je prvi put da se TOB i Beogradski maraton predstvavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom događaju. Tokom dva dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili na hiljade brošura i propagandnog materijala, održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz SAD, Kine, i drugih delova sveta koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa i dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton. 

Ovogodišnji EXPO Čikaškog maratona je posetilo preko 140.000 učesnika i gostiju iz više od 100 zemalja sveta.

Povodom posete Čikagu i predstavljanja Beogradskog maratona na Expo-u Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je izjavio: „Izuzetno smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Zahvalni smo Skupštini grada Beograda i Turističkoj organizaciji Beograda, što su prepoznali značaj Beogradskog maratona  kao turističkog događaja i što smo zajedno započeli projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, kao i da će ovo biti prelomni trenutak kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Nikolić.

Nikolić je ukazao na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.

Rukovodilac sektora za razvoj, unapređenje turizma i manifestacije u TOB-u Saša Stevanović izjavio je da je zadovoljan predstavljanjem Beograda i Beogradskog maratona u Čikagu. „Uspeh naše promocije u Čikagu poklapa se sa rastućim trendom dolazaka turista iz SAD u Beograd. Posebno intresovanje je vladalo kako za sportsku, tako i za ugostiteljsku ponudu grada. Dolazak maratoanaca iz SAD u Beograd će biti od ogromnog značaja i zbog činjenice da je reč o visoko platežnim gostima“ – izjavio je u Čikagu Saša Stevanović i dodao da je nastup TOB-a i Beogradskog maratona od velikog značaja i zbog činjenice da su Beograd i Čikago gradovi pobratimi.

U nedelju 09. Oktobra 2016. Održan je 39. Čikaški maraton, jedan iz serije The World MaraTHON MAJORS – najvećih svetskih maratona, uz učešće više od 40.000 trkača iz preko 120 zemalja sveta. Događaj oko staze u Čikagu pratilo je više od 1.700.000 gledalaca uz podršku 12.000 volontera i preko 2.000 članova medicinskih ekipa. Čikaški maraton je doprineo privredi grada Čikaga sa gotovo 300 miliona dolara.
Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan u subotu 22. Aprila 2017. godine.

Datum: 11.10.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...