Beogradski maraton – predstavljen na Čikaškom maratonu

Na upravo završenom Abbott Health & Fitenss Expo-u Čikaškog maratona (specijalizovani sajam turističke i ostale privrede, koja prati svetski trkački pokret), predstvaljen je Beogradski maraton i njegovo jubilarno 30. izdanje.

Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton predstavili su turističku ponudu Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Ovo je prvi put da se TOB i Beogradski maraton predstvavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom događaju. Tokom dva dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili na hiljade brošura i propagandnog materijala, održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz SAD, Kine, i drugih delova sveta koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa i dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton. 

Ovogodišnji EXPO Čikaškog maratona je posetilo preko 140.000 učesnika i gostiju iz više od 100 zemalja sveta.

Povodom posete Čikagu i predstavljanja Beogradskog maratona na Expo-u Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je izjavio: „Izuzetno smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Zahvalni smo Skupštini grada Beograda i Turističkoj organizaciji Beograda, što su prepoznali značaj Beogradskog maratona  kao turističkog događaja i što smo zajedno započeli projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, kao i da će ovo biti prelomni trenutak kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Nikolić.

Nikolić je ukazao na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.

Rukovodilac sektora za razvoj, unapređenje turizma i manifestacije u TOB-u Saša Stevanović izjavio je da je zadovoljan predstavljanjem Beograda i Beogradskog maratona u Čikagu. „Uspeh naše promocije u Čikagu poklapa se sa rastućim trendom dolazaka turista iz SAD u Beograd. Posebno intresovanje je vladalo kako za sportsku, tako i za ugostiteljsku ponudu grada. Dolazak maratoanaca iz SAD u Beograd će biti od ogromnog značaja i zbog činjenice da je reč o visoko platežnim gostima“ – izjavio je u Čikagu Saša Stevanović i dodao da je nastup TOB-a i Beogradskog maratona od velikog značaja i zbog činjenice da su Beograd i Čikago gradovi pobratimi.

U nedelju 09. Oktobra 2016. Održan je 39. Čikaški maraton, jedan iz serije The World MaraTHON MAJORS – najvećih svetskih maratona, uz učešće više od 40.000 trkača iz preko 120 zemalja sveta. Događaj oko staze u Čikagu pratilo je više od 1.700.000 gledalaca uz podršku 12.000 volontera i preko 2.000 članova medicinskih ekipa. Čikaški maraton je doprineo privredi grada Čikaga sa gotovo 300 miliona dolara.
Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan u subotu 22. Aprila 2017. godine.

Datum: 11.10.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...