x

Srpski badmintonci akteri velikog Međunarodnog projekta EU

Srpski badmintonci akteri velikog Međunarodnog projekta EU
U španskom gradu Taragona od 3. do 9. septembra održan je prvi seminar u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja.

Projekat, čiji će učesnici biti deo organizacije Mediteranskih igara u Taragoni u junu i julu naredne godine, okupio je preko 30 učesnika iz Portugala, Španije, Italije, Kipra, Egipta, Alžira, Tunisa, Sirije i Srbije. Veoma sadržajan program sastojao se od niza predavanja, interaktivnih radionica, praktičnih treninga i dr. Našu državu predstavljali su reprezentativac Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović koji je učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta, u kojem se na posebnim časovima razmenjuju iskustva i unapređuju trenerske veštine. Andreja Andrić, generalni sekretar Badminton saveza Srbije, uzeo je učešće na sastanku koordinatora projekta.

Naredni seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u italijanskoj Tireniji, od 14. do 20. novembra. Pored ova dva grada seminari će biti održani i u Barseloni (Španija) i Fogiji (Italija).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina, Ilije Pavlovića i Andreje Andrića na seminaru u Taragoni.

Datum: 13.09.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...