x

Veljko Šukalo primljen u džet ski kuću slavnih

Veljko Šukalo primljen u džet ski kuću slavnih
Svetska Džet Ski Asocijacija, sa sedištem u Americi, primila je Veljka Šukala, Predsednika Džet Ski saveza Srbije i pionira džet ski sporta na našim prstorima u Kuću slavnih.

Manifestacija koja se održava svake parne godine, prima maksimum četiri kandidata za ulazak u Kuću slavnih. Kandidati se biraju na osnovu veoma iscrpnih i pisanih nominacija propraćenih dokazima, a koji se dostavljaju kancelariji Svetske Džet Ski Asocijacije. 

Kuća slavnih u džet ski sportu prepoznaje i nagrađuje one pojedince koji su dali veliki doprinos i ostavili trag u kreiranju džet ski scene od njenog početka, pa do današnjih dana. Pored takmičara, u Kuću slavnih mogu biti primljeni i pojedinci koji su svojim radom podigli džet ski sport na viši nivo. Zbog toga, u Kući slavnih oni zauzimaju posebno mesto u kategoriji Životnog dostignuća. Inače, Kuća slavnih je osnovana u čast tvorca džet ski-ja Klejtona Džejkobsena koji je prvi i primljen u Kuću slavnih.

Izabrani kandidati se obaveštavaju po prihvatanju nominacije i njihova dostignuća se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Svetske Džet Ski Asocijacije (www.ijsba.com).

Svečanost povodom ovog događaja, održaće se u Americi za vreme trajanja Svetskog šampionata u džet ski-ju koji se održava od  01. - 09. oktobra u Lejk Havasu Sitiju, Arizona, kada će se Šukalu zvanično i uručiti priznanje.

Datum: 29.07.2016. Autor: Džet ski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...