x

Marija Kolarević sportska nada Stare Pazove

Marija Kolarević sportska nada Stare Pazove

Marija Kolarević, mladi strelac Jedinstvai iz Stare Pazove proglašena je u 49. izboru najboljih sportista Opštine Stara Pazova  za sportsku nadu. Njen klub Jedinstvo je zauzeo treće mesto u izboru za najbolje ekipe. Proglašenje je organizovala RTV Stara Pazova pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova i Sportskog saveza Stara Pazova.


- Ovo je još jedno lepo priznanje našem klubu, ali i streljačkom sportu koji ima izuzetnu tradiciju u Staroj Pazovi. Zalaganjem strelaca, trenera i rukovodstva kluba našli smo se, u konkurenciji 70 sportskih kolektiva, među najboljima što je izuzetan uspeh – rekao je Saša Iker šef stručnog štaba u Jedinstvu.- Posebno nam je drago što je  u jakoj konkurenciji i Marija Kolarević dobila laskavo priznanje, koje će joj, siguran sam, biti podstrek da nastavi sa uspesima.


Kolarevićeva je, između ostalog,  u prošloj godini  bila druga u finalu Kupa SSS vazdušnom puškom za mlađe juniorke,  osvojila je i vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije  za kadetkinje i bila članica ekipe Jedinstva koja je pobedila za mlađe juniorke. Osvojila je drugo mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe juniorke MK puškom u trostava i bila članica „bronzane“ ekipe Jedinstva, dok je u disciplini 60 metaka bila u vicešampionskoj ekipe. U seniorskoj konkurenciji bila je u selekciji Jedinstva koja je osvojila zlato u MK puškom 60 ležeći i vicešampionsku titlu u trostavu na Prvenstvu Srbije. Gađala je u seniorskom finalu trostava i zauzela šesto mesto.


Novu sezonu je sjajno počela, pobedila u dva Kupa SSS i jednom bila druga.

Najbolji sportista je Dejan Majstorović košarkaš  najbolje ekipe u minuloj godini Dunava iz Starih Banovaca. Druga ekipa je ženski odbojkaški klub Jedinstvo, a treća je Streljački klub Jedinstvo. Uz Kolarevićevu, za sportske nade proglašene su košarkašica Aleksandar Mužević i Mihaela Đaković (TK Crvena zvezda). Najbolja pionirka je Tijana Ristić (Banovci GIM), naj - junior je Đorđe Tešanović (KK Front). Najuspešniji sportski radnik je  Tomislav Creljen (FK Jadran, Golubinci), a najbolji trener Milan Ašćerić (KK Dunab).


Datum: 24.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...