x

Banja Junaković dobila organizaciju Kupa NBC federacije 2018.

Banja Junaković dobila organizaciju Kupa NBC federacije 2018.

Banja Junaković dobila je organizaciju kuglaškog Kupa NBC federacije u oktobru 2018. najmasovnijeg takmičenja u kome igraju trećeplasirani timovi iz nacionalnih liga i najbolje ekipe iz nacionilnih kupova odlučeno je na konferencije Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA- klasik) u toku Šampionata sveta u Novigradu u Istri u Hrvatskoj.

Evo i svih domaćina po godinama – 2017: Svetsko prvenstvo u Detenhajmu u Nemačkoj, Svetski kup u Blanskom u Češkoj (igraju nacionalni prvaci), Evropa kup u Hiršau u Nemačkoj (igraju vicešampioni), Kup NBC federacije u Augzburgu u Nemačkoj, finale Lige šampiona u Podbrezovoj u Slovačkoj.

2018: Svetsko prvenstvo u Klužu u Rumuniji, Svetski kup u Zaprešiću u Hrvatskoj, Evropa kup u Sarajevu, Kup NBC federacije u Banji Junaković (Srbija), finale Lige šampiona u Štarubingu u Nemačkoj.

2019: Svetsko prvenstvo u Rokicanima u Češkoj, Svetski kup Ludvigshafenu u Nemačkoj, Evropa kup u Varaždinu (Hrvatska), Kup NBC federacije – još nema domaćina, finale Lige šampiona - još nema domaćina.

Za Svetsko prvenstvo 2020. (juniori - ekipno i pojedinačno i seniori - pojedinačno) još nema domaćina. Ekipno seniorskom Prvenstvo sveta 2021. pojedinačno i ekipno kadetsko Prvenstvo sveta i pionirski Svetski kup održaće se 2021.  u Klauenu u Nemačkoj.

Delegat Srbije na konferenciji bio je Uroš Dragojlović predsednik KSS.


Datum: 26.05.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...