x

Srpski tim puškom na finalnom turniru Evropske lige mladih

Srpski tim puškom na finalnom turniru Evropske lige mladih

Srpska reprezentacija vazdušnom puškom plasirala se na finalni turnir Evropske lige mladih (za strelce od 14 do 18 godina)! Pobedom nad Ukrajinom u poslednjem kolu kvalifikacione grupe u Osijeku, Srbija je izbila na prvo mesto ispred Rusije, a samo pobednik ide na završno takmičenje, koje će u oktobru biti održano u Bolonji.


Sve četiri ekipe učesnice (Srbija, Rusija, Hrvatska i Ukrajina) su pred poslednje kolo imale po jedan trijumf i bilo je jasno da će odlučivati nijanse. Sa po dve pobede turnir su završile Srbija i Rusija, ali našem timu je pripalo prvo mesto, jer je juče u drugom kolu bio bolji od ruske ekipe (posle raspucavanja).


Ekipe imaju po tri člana. Svaki strelac ima direktnog rivala u drugom timu. Gađaju se četiri serije. Bolji u seriji osvaja dva poena, a ukoliko je rezultat nerešen svako dobija po poen. Osvojeni poeni sabiraju se za ukupan rezultat u meču.


Srbija je Ukrajinu savladala sa 13:11. Drugi duel poslednjeg kola Rusija - Hrvatska je završen 12:12, pa je odlučilo raspucavanje u kome je ruski tim bio bolji. Taj rezultat je našem timu išao na ruku, jer da je domaća selekcija, inače glavni favorit, trijumfovala bila bi prva, s obzirom da je u prvom kolu pobedila Srbiju.


Najveći doprinos pobedi nad Ukrajinom i ukupnom trijumfu dao je Veljko Ilić, koji je u trećem kolu Srbiji doneo svih osam poena, jer je rivala Omelijanka pobedio sa 8:0. Marija Kolarević je izgubila od Kovalove (5:3), a Katarina Trajković od Kolokhova (6:2). U ekipi su još bili Ivana Marić i Marija Zavišić.


Tim pištoljem je turnir završio bez pobede, jer je i u poslednjem kolu poražen, od Ukrajine, pobednika turnira. U ekipi pištoljem bili su Marija Šunjevarić, Jelena Todorović, Stefan Todorović,Teodora Simić i Katarina Maricki. Stručni štab su činili vođa ekipe Nikola Marić i treneri Saša Iker i Sreten Nešković.


Vazdušna puška, treće kolo: Ukrajina - Srbija 11:13 (Dmitri Omelijanko - Veljko Ilić 0:8, Vladislava Koval - Marija Kolarević 5:3, Oleksandr Kolohov - Katarina Trajković 6:2), Rusija - Hrvatska 12:12

Konačan plasman: 1. Srbija 2 pobede, 2. Rusija 2, 3. Hrvatska 1, 4. Ukrajina 1.



Vazdušni pištolj, treće kolo: Ukrajina - Srbija 20:4 (Jurij Kolesnik - Marija Šunjevarić 8:0, Maksim Horodinjec - Jelena Todorović 6:2, Olena Jakuševa - Stefan Todorović 6:2), Rusija - Hrvatska 10:14.

Konačan plasman: 1. Ukrajina 3, 2. Hrvatska 2, 3. Rusija 1, 4. Srbija 0.


Datum: 16.05.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...