x

Damir Mikec iz Solina nišani Minhen

Damir Mikec iz Solina nišani Minhen

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje MK pištoljem na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, privodi kraju pripreme u Solinu, kraj Splita. Sa bratom i trenerom Goranom radi na strelištu SK Dalmacijacement.


Prvo veliko naredno veliko takmičenje na kome će Mikec učestvovati je Svetski kup u Minhenu (19 – 25. maj).


– Već četvrtu godinu se pripremamo u Solinu, pa tako već postaje tradicija da ovde treniramo uoči drugog ili trećeg Svetskog kupa u sezoni – kaže Goran Mikec.– Odlično strelište, smeštaj u neposrednoj blizini i naravno izuzetno povoljni vremenski uslovi su samo neki od razloga zbog kojih biramo ovu lokaciju za pripreme. 


Stariji Mikec je zadovoljan kako učinjenim u Solinu, tako i na ranijim pripremama tokom godine.


– Odlični rezultati u obe discipline i osvajanje drugog mesta vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Riju svakako pokazuju da pripreme idu planiranim tokom. 


Pred Mikecom su dva Svetska kupa. Posle minhenskog u kalendaru je i SK u Bakuu, u junu.


– Ova dva takmičenja treba iskoristiti, naravno, prvenstveno za dobre rezultate, ali i za servis pištolja i nabavku rezervnih delova.


Ovog vikenda Damir Mikec će se prvi put ove sezone malokalibarskim oružjem takmičiti na domaćoj sceni.


– Učestvovaće na drugom kolu Kupa Srbije, u Novom Sadu 14. maja. Biće to dobra uvertira za Minhen – najavljuje Goran Mikec i dodaje.– Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj pomoći, Streljačkom savezu Srbije na realizaciji ovih priprema, kao i Streljačkom klubu Dalmacijacement i njihovom direktoru Siniši Vitezu na gostoprimstvu.


Datum: 12.05.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...