x

Čačanski kuglaški Feniks

Čačanski kuglaški Feniks

Čuda se stalno dešavaju  u srpskom kuglanju iako kuglaši, veliki entuzijasti i večiti siromasi žive u vremenu kada se svaki uspeh u bilo kojoj sferi života, a pogotovo u sportu, meri količinom novca uloženog u neki projekat.

Tako je i sa Kuglaškim klubom  Čačak osnovanim davne 1969. godine. Stalno se  kao mitska egipatska ptica Feniks rađao iz pepela, rušio sve predrasude i postavljao nove standarde.

U sezoni 2014 – 2015. i pored ogromnih teškoća, jer je igrala kao domaćin na kuglanama u drugim gradovima,  muška seniorska ekipa za koju su kuglali i mladi igrači Miloš Milojević, Slobodan  Spasić, Nemanja Krstić, Stefan Kovačević, Nenad Kovačević ... potpomognuti prekaljenim asovima Miloradom Borovnjakom, Milanom  Marinkovićem,  Nebojšom  Novakovićem, Slobodanom Varjačićeme  i trenerom i igračem Zoranom  Golubovićem,  osvojila je  prvo mesto u Prvoj srpskoj ligi i obzbedila učešće  u Prvoj ligi  Srbije – Centar za novu sezonu. Veliki uspeh ostvaren je uz ogromnu borbenost i požrtvovanje svih u klubu koji je trenirao i igrao utakmice na kuglani u Gornjem Milanovcu.

- Nismo imali ni vremena da proslavimo ovaj veliki uspeh koji nas je sve ispunio ogromnim zadovoljstvom, ali i brigama kako se usuditi i početi tako ozbiljno i kvalitetno ligaško takmičenje bez kuglane i dovoljno sredstava- kaže Zoran Golubović.- Nosila nas jer, međutim, samo ogromna želja i volja da idemo napred. I kako to obično biva, hrabrost i upornosti je nagrađena pa smo od skromnih početnih želja da izdržimo prvi deo prvenstva i odemo na sva gostovanja, došli do fantastičnog uspeha da jesenji deo završimo na prvom mestu sa osam pobeda u deset utakmica i 16 bodova tri više od  nekadašnjeg superligaša kruševačkog Car Lazara i četiri više od kraljevačkog Ibra. Ne treba zabraviti da smo kao domaćini mečeve igrali na  kuglani u Kragujevcu.

Iskusni igrači Borovnjak, Varjačić, Novaković, Marinković,  Golubović... su bili najbolji kada je bilo najteže i najvažnije, a poletarci Milojević, Spasić i Krstić su za veoma kratko vreme stasali u pouzdane prvotimce sa sjajnom kuglaškom perspektivom.

- Zimujemo na prvom mestu elitnog srpskoligaškog karavana, iako  i dalje nemamo osnovnih uslova za rad,  ali, kako kažu, ono što te ne satre, to te ojača– dodao je Golubović.- Naše zalaganje i pošten odnos prema sportu prepoznali su i ljubitelji kuglanja iz firmi “PE eksport – Čačak“ i „Jeftović auto d.o.o“ kao i  pomažući članovi i prijatelji bez čije podrške ne bi bili tu gde jesmo. Lokalnoj samoupravi u Čačku veliko hvala, uz molbu da nas malo više pomažu. Treba poštovati i male sportske kolektive koji dostojno reprezentuju svoj grad. Na kraju u ime cele ekipe, koja će sve učiniti da sezonu završi kao prvak i da se plasira u Super ligu Srbije, čestitam Novu 2016. godinu i Božićne praznike svim kuglašima i posebno ljubiteljima sporta u gradu kraj Morave.

Datum: 03.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...