x

Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju

Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju Autor fotografije: Darko Marković

Povodom Dana oslobođenja Skoplja, 13. novembra, u Skoplju je odigran međunarodni seniorski i juniorski kuglaški turnir na kome su učestvovali seniori iz nekoliko srpskih klubova  kao i omladinska kuglaška reprezentacija Beograda.

Aleksandar Milinković, prvotimac superligaša Kragujevca  zauzeo je drugo mesto kod seniora sa 609 čunjeva, dok je kuglaš srpskog šampiona Beograda Njegoš Šakić osvojio treće mesto sa 601 čunjem. Peto mesto pripalo je prvotimcu srpskoligaša Niš puta Darku Markoviću sa 580 čunjeva. Pobedio je makedonski reprezentativac Bojan Vlakevski sa 631 čunjem.

U juniorskoj konkurenciji, član selekcije Beograda mladi as Crvene zvezde  Marko Vujović je osvojio prvo mesto sa 589 čunjeva. Treće mesto pripalo je, takođe članu juniorske reprezentacije Beograda, Borislavu Rogiću iz Partizana sa 527 čunjeva. U reprezentaciji su bili još Partizanov junoša Petar Janković (502) i mlađani kuglaš Beograda, još pionir, Mateja Šakić (493). U seniorskoj konkurenciji igrao je junior Crvene zvezde Bojan Kličarić i oborio 537 čunjeva.

- Imamo dobru saradnju sa kuglaškim radnicima iz Skoplja i tradicionalno učestvujemo na njihovim turnirima. I ovom prilikom im se zahvaljujem na gostoprimstvu - istakao je Novak Obradović, predsednik KS Beograda.- Možemo da budemo zadovoljni i dobrim rezultatima mladih igrača iz beogradskih klubova, od kojih očekujemo i visoke plasmane na našem tradicionalnom međunarodnom omladinskom „Trofeju Beograda“ u decembru na Banjici.

Datum: 13.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...