x

Partizan protiv novosadskog Radničkog u kupu

Partizan protiv novosadskog Radničkog u kupu

Kuglaši Partizana igraće u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv novosadskog superligaša Radničkog odlučeno je žrebom na sastanku Takmičarske komisije u prostorijama Kuglaškog saveza Srbije. Meč će se odigrati na stazama kuglane „Funk arena“ u Bačkoj Topoli 29. novembra u 11 časova, a sudiće Arpad Antal.

U preostala dva para muškog četvrtfinala, sastaće se Crvena zvezda - Kragujevac (29. novembar u 12 časova, kuglana u Kruševcu, sudija Goran Bukva) i Kordun Kljajićevo - Apatin (29. novembra u 12 časova, kuglana u Vrbasu, sudija Predrag Pjer Koprivica). U polufinale se automatski plasirao branilac titule Beograd.

Kod dama, najinteresantniji meč je sudar novosadskog Radničkog i zrenjaninskog Kristala. Igraće se u Beogradu na Banjici 28. novembra u 16 časova i sudiće Saša Mitrović. Druga dva para četvrtfinala su SPC Vojvodina Novi Sad – EDB Beograd (28. novembar u 16,00, kuglana u Bačkoj Topoli, sudija Dragana Trajković) i Apatin - Pobednik Beograd (28. novembar u 16,00, kuglana u Vrbasu, sudija Darko Milović). Prošlogodišnji pobednik ženskog Kupa Srbije, subotički Pionir „Agro Višković“ direktno se plasirao u polufinale.

Odziv je ove godine za Kup Srbije bio po osam muških i ženskih ekipa. Žrebu su prisustvovali predstavnici  klubova EDB, Beograd, Partizan i Crvena zvezda.

Odlučeno je i da ubuduće na kuglani sa šest staza „Funk arena“ u Bačkoj Topoli utakmice sude trojica sudija - glavni, sudija na stazama i sudija – zapisničar, jer je fizički skoro nemoguće, da samo jedan sudija kvalitetno kontroliše svih šest staza. Troškovi su veći za sto dinara u odnosu na kuglanu sa četiri staze (2.950:2.850 dinara) jer  utakmica na šest staza traje sat manje.

Datum: 13.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...