Održan Serbian Throwdown 2015 u Beogradu

Serbian Throwdown 2015, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u CrossFit -u, održano je 03. i 04. oktobra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom brenda Reebok. Učesnici su došli iz velikog broja evropskih zemalja i pokazali svoju snagu i izdržljivost u različitim setovima vežbi. Nadmetali su se za nagradni fond od 4700 evra.


Takmičenje je obuhvatilo dve kategorije: "Elite" (za profesionalce) i "Scaled" (za najspremnije rekreativce). Među "Elite" muškarcima najbolji je bio Adam Bodnar iz Mađarske, a u ženskoj konkurenciji pobedila je  Ana Katapan iz Italije. U "Scaled" kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Bojan Maravić iz Srbije, dok je najbolja  među takmičarkama bila Italijanka Valentina Fakini.

Takmičenje se organizuje drugu godinu zaredom, a ove godine interesovanje je četiri puta veće po broju prijava, čime CrossFit postaje sve popularniji u Srbiji i regionu. Ovaj mentalno i fizički zahtevan sport se sve više održava u velikim arenama, a najpoznatije svetsko takmičenje je Reebok CrossFit Games koje se održava u SAD-u.

CrossFit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, objedinjuje različite olimpijske discipline, pre svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje. CrossFit ima za cilj razvoj i usavršavanje fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Veoma je atraktivan kako za učesnike, tako i za publiku.


Datum: 07.10.2015. Autor: Jasmina K. Latinović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...