Borko Vasiljević 65. na Svetskom kupu u Larnaki

Mladi srpski strelac na glinene golubove Borko Vasiljević, osvojio je 65. mesto u konkurenciji 148 strelaca na trećem ovogodišnjem Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova u Larnaki na Kipru.

Vasiljević je pogodio 117 golubova (25, 25, 23, 20, 24). Nemanja Smiljanić je završio je 75. mestu sa 116 golubova (25, 24, 20, 23, 24) dok je Zoran Jakšić bio 140. sa 107 golubova (22, 20, 22, 24, 19). Selekciju Srbije je vodio selektor Dejan Mihajlović. Borko Vasiljević je učestvovao o svom trošku.

Za ulazak među šest koji su se borili za medalje i dve olimpijske vize, bila su potrebna 122 goluba i čak 11 strelaca sa tim rezultatom raspucavalo je za četiri mesta! Odmah su prošli  David Kostelecki (Češka), olimpijski šampion iz Pekinga 2008, sa 124 goluba i  Hrvat Josip Glasnović  sa 123 goluba.

Posle polufinala, u meč za zlato plasirali su se Kostelcki i Turčin  Javuz Ilman sa maksimalnih 15 golubova, a u meč za bronzu Glasnović sa 14 i Vesa Tornros iz Finske sa 13 golubova. Peti je završio Volas (SAD) sa 12, a šesti Dajmond (Australija) sa 10 golubova.

U finalu finala, Kostelecki je sa 13:12 savladao 27 – godišnjeg Ilmana kome je to bilo prvo finale na Svetskim kupovima u karijeri. Za utehu, Turčin je osvojio olimpijsku vizu. Kosteleckom, koji ima vizu za Rio, ovo je druga uzastopna zlatna medalja ove godine na Svetskim kupovima, jer je trijumfovao i u Al Ainu u UAR u martu. 

Josip Glasnović je zauzeo treće mesto pobedivši Tornrosa sa 14:13. Pošto je hrvatski strelac već imao olimpijsku vizu, Finac se radovao „ulaznici“ za  Rio...

Datum: 05.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...