x

Pejović odabrao strelce za Osijek

Pejović odabrao strelce za Osijek
Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović, odredio je strelce za kvalifikacioni turnir Lige mladih Evrope od 1. do 4. maja u Osijeku.

- Ekipe su mešovište, strelci su godišta  1997. i mlađi i imamo veoma kvalitetan sastav puškom, dok pištoljem, ovoj generaciji, gde su veoma mladi strelci,  treba dati šansu da se kali i dokazuje - rekoa je Pejović kome će u stručnom štabu asistirati Marijana Novković i Sreten Nešković.

U ekipi puškom su Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina), Milica Babić (Palilula) i Sanja Vukašinović (Novi Sad), dok će pištoljem gađati: Marija Šunjevarić („Aleksa Dejović“, Užice), Stefan Todorović (Kolubara, Lazarevac), Branko Mašanović (Policajac) i Malina Stanojković (Bor 030). 

U prvom finalu Lige mladih Evrope 2009. u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju. 

U drugom finalu 2010. u Bolonji  Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Žarko Trifunjagić zauzeli su četvrto mesto vazdušnom puškom. U trećem finalnom turniru 2011. u Budvi, srpska reprezentacija u gađanju vazdušom puškom zauzela je poslednje, četvrto, mesto u grupi i nije sa plasirala za polufinale.  U četvrtom završnom turniru u Vroclavu 2012. reprezentacija Srbije vazdušnom puškom je završila na petom mestu. Srpski strelci se nisu kvalifikovali za završni turnir u Laškom 2013. 

Na završnom turniru u Smederevu 2014. srpski strelci su  završili takmičenje u grupama i nisu se uključile u borbe za medalje. Puškom je reprezentacija bila treća, a pištoljem četvrta.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. Gađa se duelno, strelac protiv strelca uz glasnu muziku i navijanje. 
Datum: 12.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...