Srbiji šest medalja za vikend

 
 
Vazduhoplovni savez Srbije i aeroklub "Franjo Kluz" organizovali su za vikend na poznatom modelarskom "letilištu" kod sela Aradac, 45. Memorijal Đorđe Žigić, a srpski takmičari osvojili su čak šest medalja na ovom takmičenju za svetski kup vazduhoplovnih modelara. Takmičari iz čak deset zemalja nadmetali su se u kategorijama slobodno letećih modela klase F-1-ABC u  juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Memorijal >Đorđe Žigić< je  najstarije vazduhoplovno takmičenje na prostorima Srbije. Memorijal se održava u kontinuitetu 45 godina. Organizator takmičenja Aero klub >Franjo Kluz< je takođe jedan od najstarijih klubova u Srbiji. Osnovan je 1950. godine od strane vazduhoplovnih entuzijasta. U svom dugogodišnjem radu razvijao je sve  grane vazduhoplovnog sporta.
Seniori su u klasi jedrilica (F1A) i gumenjaka (F1B) tek nakon dodatnih letova rešili pitanje pobednika, a kod juniora situacija nije bila ništa lakša. Naš junior, Filip Marković osvojio je bronzanu medalju u kategoriji F1B.

Velika borba među seniorima se vodila za 3. mesto i tek nakon drugog fly offa odlučeno je kome pripada 3. mesto. U konkurenciji 28 takmičara, naš takmičar, Slavko Savić uspeo je da osvoji treće mesto u kategoriji F1A (seniori), dok je u kategoriji F1B do šestog turnusa vladala napeta situacija. Petorica takmičara bili su izjednačeni, ali je u finalu Svetozar gostojić uspeo da se izbori za prvo mesto.


Među seniorima u kategoriji F1C najbolji su bili srpski takmičari koji su osvojili sve medalje - 1. mesto  Bijelić Branko, 2. mesto  Lakić Dragan , 3. mesto  Živa Kovački.
Datum: 25.06.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...