x

Karl Luis: Beograde hvala i bravo

Karl Luis: Beograde hvala i bravo
Po svom povratku u SAD iz Beograda, gde je prethodnog vikenda boravio kao promoter 26. Beogradskog maratona, Karl Luis je pozdravio Beograđane i  sve koji su na bilo koji način učestvovali u trkama i doprineli organizaciji 26. Beogradskog maratona.

U mejlu koji je dostavio preko kancelarije Beogradskog maratona Karl Luis naglašava: "Hvala Vam na izvanrednom gostoprimstvu, uživao sam u svakom trenutku tokom svog boravka u Beogradu, u susretu sa ljudima, istorijom i kulturom Beograda i Srbije. Još jednom Vam čestitam na izvanrednoj organizaicji 26. Beogradskog maratona. Beograde hvala i bravo!" - kaže se u mejlu koji je dostavio Luis.

"Maraton je bio ono što nas je nedvosmisleno ujedinilo u zajedničkoj promociji atletike kroz vrhunsku organizaciju ovog događaja. Naša misija je da služimo atletskom sportu i svemu onome što on stvara kako bi svet postao bolje mesto za život." - poslao je poruku Karl Luis, promoter 26. Beogradskog maratona, zvanično najbolji atletičar u istoriji atletskog sporta, jedan od najboljih sportista sveta svih vremena, ambasador Ujedinjenih nacija i veliki humanista.

Karl Luis je po drugi put boravio u Beogradu, a treći put promovisao Beogradski maraton (prvi put je to učinio 1994. godine kada nije bio prisutan na samom događaju jer zbog sankcija UN nije mogao da doputuje na maraton, ali je video porukama iz SAD pozdravio organizatore, učesnike i partnere). Prethodni put je u Beogradu boravio 2006. godine na 19. Beogradskom maratonu.

Svojim prisustvom i ovakvom podrškom Beogradskom maratonu po treći put, Karl Luis je ostavio svoj lični pečat u odnosima sa Beogradskim maratonom i tako potvrdio kvalitet i značaj ovog događaja za atletski sport kao i doslednost organizatora u sprovođenju politike IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija), AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) i EA (Evropska atletika).

Luisov boravak u Beogradu i njegove izjave i veliko interesovanje domaćih i stranih medija u mnogome su doprineli da fotografije i video zapisi sa 26. Beogradskog maratona ponovo budu viđeni u preko 160 zemalja sveta.

Pozitivna atmosfera, dobra organizaicja, gostoljubivost građana i siguran Beograd noseće su poruke koje su povodom 26. Beogradskog maratona obišle svet zahvaljujući najznačajnijim svetskim medijskim agencijama.

 Datum: 23.04.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...