Zmajevima šest od osam zlatnih odličja

Badminton podmladak je još jednom zasijao punim sjajem. U nedelju, 8. marta 2015, u Pančevu održan je tradicionalni turnir Juniorski kup – Pančevo 2015 na kojem se za medalje u pojedinačnim kategorijama uzrasta do 11, 13, 15 i 17 godina borilo 75 učesnika iz 10 srpskih klubova. Pored Clear-a (Beograd), Beograda, Ravensa KG (Kragujevac), Novog Sada, Zmajeva (Kruševac), Banata (Zrenjanin), Fanatika (Vršac), Dinama (Pančevo) i Pančeva predstavnike na ovom turniru imao je i Petrovački sportski klub, koji je prvi put od prošlogodišnjeg osnivanja bio učesnik nekog zvaničnog takmičenja na srpskoj badminton sceni. Turnir, koji je organizovao Badminton klub Pančevo u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savezom Srbije i Gradom Pančevom, te uz pomoć Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, Crvenog krsta “Pančevo” i partnera Saveza kompanija “Yonex” i “Tin šped”, ispunio je očekivanja u svakom smislu.

Atomsfera u sali Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” bila je na najvišem nivou, a poseban štimung celom događaju dali su brojni gledaoci koji su tribine ispunili do poslednjem mesta. Sjajnu atmosferu pratili su i okršaji na terenu. Ni ovoga puta nisu izostali neizvesnost i pregršt sjajnih poteza. Ipak, kada se podvukla crta epitet najboljeg kluba pripala je Zmajevima, što je postao običaj kada su u pitanju turniri mlađih kategorija. Kruševljani su osvojili šest od ukupno osam najsjajnijih odličja. Po jedna zlatna medalja pripala je BK Ravens KG-u i Pančevu, čija je takmičarka Anđela Vitman jedina osvojila dva odličja na turniru. Pored zlata u uzrastu do 11 godina osvojila i srebro u dve godine starijoj konkurenciji.

“Mogu da kažem da je organizacija petog po redu Juniorskog kupa – Pančevo 2015. protekla izuzetno uspešno. Sve je prošlo u najboljem redu i nadam se da su svi učesnici i gosti otišli iz Pančeva zadovoljni. Posebno nam je drago što su tribine bile pune i što je mnogo gledaoca uživalo u čarima ovog olimpijskog sporta. Ovaj turnir smo iskoristili da uručimo specijalnu zahvalnicu Dragici Veljković koja je do prošle godine bila direktorka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” i koja je dala nemerljiv doprinos razvoju ovog turnira”, kazao je Ivan Kovačević, alfa i omega Badminton kluba Pančevo i direktor turnira, i dodao “Zadovoljni smo što je i kvalitet mečeva na terenu bio na najvišem nivou. Svi klubovi, osim debitanta Petrovačkog sportskog kluba, osvojili su barem po jednu medalju, a pravi melem za oči bio je finalni okršaj kod dečaka uzrasta do 17 godina u kojem su se sastali prošlogodišnji učesnici Evropskog prvenstva za igrače do 15 godina – Luka Milić, vicešampion Starog kontinenta i Nenad Milošević”.

I ove godine domaćin se svojski potrudio da program na turniru bude sadržajan. Između ostalog, u pauzama mečeva učesnici su imali priliku da “prekrate” vreme sa badminton bojankama, kao i u razgledanju radova Likovnog konkursa sa temom “Badminton loptica”, na kojem su prva mesta pripala Karolina Embeli (OŠ “Bratstvo-jedinstvo“) i Magdaleni Pavlović (OŠ “Vasa Živković“), druga mesta Dimitriju Jociću (OŠ “Žarko Zrenjnin“ – Banatsko Novo Selo) i Katarini Krstanović (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“), a treća Nikoli Tomiću (OŠ “Sveti Sava“) i Bojani Džantovski (OŠ “Bratstvo-jedinstvo). Budući da je turnir održan 8. marta, na Međunarodni dan žena, domaćin je ženski deo publike iznenadio prigodnim poklonima – ručno rađenim licitarskim srcima i licitarskim lopticama, koja su dobili i ostali učesnici turnira.

Kao što je slučaj i sa svim ostalim aktivnostima badminton sporta kod nas i ovom predstojećem turniru u Pančevu snažan vetar u leđa dalo je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

„Mnogo je onih koji su pomogli da peti u Pančevu okupimo elitu badminton sporta kada su u pitanju mlađe kategorije. Pored resornog ministarstva, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva kao i sponzora Saveza kompanija “Yoneks“ i “Tin šped“ ovim putem se zahvaljujem i Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“, Mesari “Burjan”, Pekari “Domaće kiflice”, Fotokopirnici “Hamer”, Crvenom krstu “Pančevo“, Plesnom klubu “Elektra“, kao i svim volonterima“, istakao je Kovačević.

Medalje su osvojili – Uzrast do 11 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Viktor Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Miloš Dmitrović (BK Clear, Beograd), 3. Luka Dimitrijević (BK Zmajevi, Kruševac), Mihajilo Vig (BK Dinamo, Pančevo); Devojčice pojedinačno: 1. Anđela Viman (BK Pančevo), 2. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Marta Jevremović (BK Zmajevi, Kruševac), Valentina Vujkov (BK Novi Sad); Uzrast do 13 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Mihajlo Tomić (BK Beograd), 3. Aleksandar Jovičić (BK Ravens KG, Kragujevac), Aleksandar Šafarik (BK Fantik, Vršac); Devojčice pojedinačno: 1. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Anđela Viman (BK Pančevo), 3. Ana Slamarski (BK Fanatik, Vršac), Sanja Perić (BK Pančevo); Uzrast do 15 godina – Dečaci pojedinačno: 1. David Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Lazar Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Janko Lazarević (BK Zmajevi, Kruševac), Luka Filimonović (BK Novi Sad); Devojčice pojedinačno: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Minja Milovanović (BK Ravens KG, Kragujevac), 3. Jovana Vučetić (BK Novi Sad), Ivona Pavlović (BK Beograd); Uzrast do 17 godina – Dečaci pojedinačno: 1. Luka Milić (Zmajevi, Kruševac), 2. Nenad Milošević (BK Novi Sad), 3. Mateja Manić (BK Beograd), Nemanja Ubavić (BK Banat, Zrenjanin); Devojčice pojedinačno: 1. Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd), 3. Minja Milovanović (BK Ravens KG, Kragujevac), Anja Simić (BK Clear, Beograd).
Datum: 09.03.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...