Zlato Karanovićevoj i Milivojeviću

U subotu, 28. febuara 2015, u sali Tehničke škole u Železniku otpočela je serija B turnira u 2015. U organizaciji Badminton kluba Beograd, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Gradskog sekretarijata omladine i sporta, Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Beograda i kompanija “Yonex“ i “Tin šped“ “b-listaši“ su se borili za medalje na XIV B turniru – BGD 2015. 

U sudaru takmičara iz sedam klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Zmajevi (Kruševac) i BK Novi Sad, zvanja najboljih pripala su Sofiji Karanović u ženskoj, odnosno Dušanu Milivojeviću u muškoj konkurenciji, koji je trijumfovao na ovom turniru i pre godinu dana.

Atmosfera u Železniku je, kao i uvek, bila na najvišem nivou. Iako je reč o “b-listašima“ viđeno je mnogo atraktivnih i zanimljivih mečeva u kojoma je i podmladak srpskog badminton sporta bio u prilici da se ogleda u seniorskoj konkurenciji. Na prvom B turniru u ovoj godini učestovao je i para-badmintonac Zoran Ješić koji je zajedno sa Željkom Volašom prošlog septembra branio boje Srbije na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu u Španiji. Ješić je subotnjem turniru stao na korak od četvrtfinala, budući da je poražen u duelu za plasman među osam najboljih u Železniku.

Osvajači medalja – Muškarci pojedinačno: 1. Dušan Milivojević (BK Beograd), 2. Andrej Šafarik (BK Fanatik, Vršac), 3. Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac), Milorad Misimović (BK Dinamo, Pančevo); Žene pojedinačno: 1. Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo), 2. Ivona Pavlović (BK Beograd), 3. Sofija Dmirović (BK Clear, Beograd), Anja Simić (BK Clear, Beograd)

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju XIV B turnira – BGD 2015.
Datum: 02.03.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...