x

Puna podrška Badminton savezu Srbije od strane MOS-a

Puna podrška Badminton savezu Srbije od strane MOS-a
Badminton savez Srbije je u 2015. dobio još snažniji vetar u leđa od Ministarstva omladine i sporta (MOS) u Vladi Republike Srbije. Odlukama resornog ministarstva o raspoređivanju budžetskih sredstava za tekuću godinu BASS-u je dodeljeno 9.000.000 dinara za redovni program, 1.260.000 za organizaciju Balkanskog šampionata i 700.000 za kampove perspektivnih sportista. 

Na taj način MOS je dao punu podršku srpskom badminton sportu koji je u 2014. ostvario istorijske rezultate. Luka Milić je postao kadetski vicešampion Evrope, Dragoslav Petrović je osvojio zlatnu i četiri srebrne medalje na svetskim juniorskim kupovima, kvalifikovao se i veoma uspešno učestvovao na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu i ostvario istorijske plasmane na Svetskoj i Evropskoj rang listi, Milica Simić, projektom Evropske badminton konfederacije, ponovo je prepoznata kao buduća zvezda evropskog badminton, dok je Srbija, sve ukupno, osvojila čak 75 svetskih, evropskih i balkanskih medalja na međunarodnim takmičenjima. 

Srpski badminton uspešno je otvorio i 2015. u kojoj u zvaničnom godišnjem kalendaru BASS-a događaja ima preko 100 različitih programskih aktivnosti – od međunarodnih i nacionalnih takmičenja, preko trenažnih kampova, međunarodnih razvojnih projekata, stručnih seminara i programa edukacije, sajmova i promocija do zvaničnih događaja Svetske badminton federacije i Evropske badminton konfederacije. Na prvom zvaničnom međunarodnom turniru u ovoj godini – Kupu nacija, koji je od 9. do 11. januara 2015. održan u mađarskom Pečuju, naši reprezentativci uzrasta do 13 godina osvojili su vicešampionsko odličje. Dragoslav Petrović se plasmanom među osam najboljih na turniru Svetskog kupa Polish Junior 2015, koji je od 14. do 17. januara održan u Lubinu, probio na prvo mesto rang liste evropskog kruga, što je najbolji plasman srpskih takmičara u istoriji ovog sporta. 

“Rad Badminton saveza Srbije je i u ovoj godini u potpunosti podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Koristimo i ovu priliku da se srdačno zahvalimo g. Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta koji predvodi naše resorno ministarstvo, državnom sekretaru g. Peruničiću, pomoćniku ministra g. Zekoviću kao i kolegama sa kojima imamo izuzetno dobru saradnju. Država stoji iza našeg sporta i mi nastojimo da svaki budžetski dinar maksimalno racionalno utrošimo kao i da, stručnim i predanim radom i, naravno, rezultatima, u potpunosti opravdamo poverenje koje nam je ukazano. Pored osnovnog programa saveza, Ministarstvo podržava i ostale, za nas, izuzetno važne programe kao što je održavanje kampova perspektivnih sportista u okviru kojih se srpski najtalentovaniji takmičari i stručni kadrovi okupljaju punih 16 godina na Karatašu, održavanje međunarodnih takmičenja gde je Badminton savez Srbije ostvario kontinuitet u organizaciji balkanskih šampionata i stipendiranje najperspektivnijih sportista – državnih prvaka. Takođe, mladi srpski takmičari učestvuju u razvojnim programima Olimpijskog komiteta Srbije, sufinansiranim od strane MOS-a, što već treću godinu zaredom daje izuzetne takmičarske rezultate i vodi nas krupnim koracima ka ostvarivanju naših olimpijskih ciljeva.”, rekao je predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović.
Datum: 27.01.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...