x

Selekcija M12 u društvu najboljih na prvenstvu Srbije

Selekcija M12 u društvu najboljih na prvenstvu Srbije Foto: SPD Radnički

Kao i njihovi stariji saigrači, tako su i dečaci uzrasne kategorije M12 (2011. i mlađi) rukometnog kluba Radnički u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni u Ligi mlađih kategorija ostvarili veliki uspeh osvojivši treće mesto i bronzanu medalju u prvenstvu LMK Centralne Srbije i KiM, a samim tim su izborili učešće na prvenstvu Srbije, koje je na program ovog vikenda (24-26.maj) i gde će pokušati da izbore što bolji plasman i time materijalizuju postignuti uspeh.

Veliku volju za radom i napredovanjem sam primetio čim sam preuzeo ekipu u maju mesecu prošle godine. Momcima je ovo prva takmičarska sezona, pa nam je samim tim svaka pobeda, a i sam plasman na državno prvenstvo još draži. Imena protivnika na šampionatu nam ne predstavljaju opterećenje, jer smo mi ispunili cilj koji smo zacrtali i sad nam ostaje samo da  uživamo na prvenstvu, da širimo sportska prijateljstva i da se izmerimo gde smo trenutno sa 11 najboljih ekipa u Srbiji. Verujem da je svetla budućnost pred njima i da će kako godine budu prolazile moja deca dostojno naslediti svoje uzore koje vide u našim prvotimcima Bakiju, Džudu i ostalima, izneo je očekivanja pred finalni turnir prvenstva Srbije, trener Vladimir Mladenović.

Završni turnir prvenstva Srbije će se održati u sportskom centru „Gradski park“ u Arilju, a 12 učesnika će biti podeljeno u četiri grupe od po 3 ekipe. Naši dečaci će se takmičiti u grupi A zajedno sa ekipama RK Novi Beograd i RK Potisje-Pleteks iz Ade.

Prvog dana šampionata utakmice će se odigrati po sledećem rasporedu.

U zavisnosti od plasmana po grupama, drugog dana su na program mečevi razigravanja, a u nedelju 26.maja će biti odigrane utakmice koje će doneti konačan poredak na ovogodišnjem prvenstvu.

Sve utakmice se mogu gledati u direktnom prenosu putem sledećih video-linkova.

Prvi dan – 24.05.

Drugi dan – 25.05.

Treći dan – 26.05.

Datum: 22.05.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...