x

Bronza za Radovanovića i Stevanovića u Opatiji

Bronza za Radovanovića i Stevanovića u Opatiji Foto: BASS

Članovi juniorske reprezentacije Srbije i perspektivni juniori u kategoriji U13, U15 i U17 odmerili su snage sa svojim vršnjacima iz više od 20 zemalja Evrope. Da srpski badminton sve više ide uzlaznom putanjom, dokazali su prošlog vikenda u Opatiji bronzani Aleksa Radovanović i Danilo Stefanović koji su se sigurnom i odlučnom igrom zasluženo popeli na pobedničko postolje u kategoriji muških parova do 15 godina.


Na putu do medalje ovaj dvojac savladao je hrvatsko-nemački par Lovro Matovina/Kilian Šerer (21:8, 21:9), a potom i Čehe Danijela Nahtmana I Mareka Nekvatala (21:10 , 21:11).  Sjajna igra u narednom meču protiv bugarskog para Nanovski/ Ruptsov i pobeda od 21:11, 21:11 odvele su Radovanovića i Stevanovića u polufinalni meč. Jaka borba i neizvesnost u tri seta obeležili su meč protiv Švajcaraca Santijaga Arauja i Luke Cesarije, koji su srpski tornado zaustavili u pohodu na najviše postolje.


Ove godine turnir u Opatiji je bio izuzetno masovan sa puno kvalitetnih takmičara, pre svega zbog predstojećeg Evropskog prvenstva do 15 godina. Naši reprezentativci su imali velike izazove u mečevima koji su obilovali neizvesnošću. Svi naši reprezentativci i na Youth kao i na U17 turniru ostavili su pozitivan utisak i igrali u okviru trenutnih mogućnosti. Na kraju bilans je jedna osvojena bronzana medalja i puno jakih mečeva koji bi trebalo da imaju pozitivan efekat na buduća takmičenja”, izjavio je Dragan Antić, trener juniorske reprezentacije Srbije.


Srbiju su na turniru u Opatiji predstavljali i Teodora Latas, Andrea Bogojević, Vukašin Obradović, Ana Dimitrijević, Nađa Todorović, Lena Brkić, Đina Čelar, Lina Spasić koji nisu zabeležili značajnije rezultate, ali su prikazali dobru igru i potencijal koji će se u narednom period razvijati.


Učešće juniorskog tima Srbije na Adria Youth i Adria U17 International 2024 pomoglo je Ministarstvo sporta kroz pružanje finansijske podrške.


Datum: 20.05.2024. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...