x

Pejović odredio timove za EŠ vazdušnim oružjem u Moskvi

Pejović odredio timove za EŠ vazdušnim oružjem u Moskvi
Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odredio je sastav za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Moskvi od 26. februara do 6. marta 2014. godine.

Za titule i vize za letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu od 16.- 26. avgusta, će se boriti sedam ekipa i 22 strelca:

Puška
Seniori: Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović (obojica "Čika Mata") i Milenko Sebić ("Akademija Maksimović").
Seniorke: Ivana Maksimović, Dragana Todorović ("Akademija Maksimović") i Andrea Arsović (Partizan).
Juniori: Stevan Jovanović, Miloš Ivanović (obojica "Čika Mata") i Andrija Milovanović (Niš).
Juniorke: Tiha Todorović ("Lukanjac", Pirot), Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara), Sanja Vukašinović (Jedinstvo, Sara Pazova).


Pištolj
Seniori: 1. Andija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac).
Seniorke: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvnena zvezda), Bobana Veličiković (Bor 030).
Juniorke: Ana Alenitijev (Smederevo), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), Jovana Dragačevac ("Aleksa Dejović").

Poslednji međunarodni test srpskih strelaca bio je turnir u Minhenu prošlog vikenda gde je Dimitrije Grgić osvojio zlato i srebro, a Zorana Arunović srebro pištoljem. Ivana Maksimović je puškom bila dva puta prva u kvalifikacijama,  a sa 420,4 kruga postavila i državni rekord osnovnog dela. U dva finalu je bila peta i sedma. Andrea Arsović je jednom gađala u finalu i završila na četvrtoj poziciji. I Zorana Arunović je bila četvrta, a Bobana Veličković sedma u finalu. Sedmo masto puškom osvojila je juniorka  Tiha Todorović.

- Još jednom čestitke osvajačima medalja i finalistima. Grgić je u odličnoj formi i važno je da je održi do EŠ. Sve naše seniorske ekipe konkurišu za visoke plasmane - kaže Srećko Pejović.-  Mladi strelci od koji su većina debitanti su se dobro pokazali. U Moskvi se ne vade vize za Rio, ali nam je to važno takmičenje jer predstaljva početak veoma bitne godine pošto nas u septembru čeka Prvenstvo sveta u Granadi na kome se ćemo dobiti prve olimpijce za 2016.

Kvalifikacije za letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu, koje će se održati u toku EŠ u Moskvi,  biće veoma teške?
- Evropa ima pravo na samo šest strelaca po disciplini iz Moskve, ukupno 24. Jedna zemlja ima prvo samo na jednu vizu u disciplini. To je veoma strog uslov, ali smatram da imamo generaciju koja može da nas obraduje. Sva tri juniora puškom su godište koje ima prvo da se bori za olimpijske vize, kod juniorki će gađati Milica Babić, Nina Radulović i Sanja Vukašinović, a pištoljem za juniorke Lea Aleksić i Jovana Dragačevac - objasnio je Pejović.

U stručnom štabu su uz Srećka Pejovića i treneri Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Marijana Novković.

Prošle godine na EŠ u Odenzeu u Danskoj, srpski strelci su osvojili dve ekipne medalje, ženska reprezentacija pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković okitila se zlatim, muška selekcija ovim oružjem u kojoj su gađali Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić  postala je vicešapion Evrope.

Datum: 30.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...