x

Iz Kragujevca nišane Kuvajt

Iz Kragujevca nišane Kuvajt
Troje, od četvoro, učesnika četvrte “Velike nagrada emira od Kuvajta” u streljaštvu od 24. do 31. januara Andrea Arsović (Partizan) i Stevan Pletikosić (“Čika Mata”) koji će gađati MK i vazdušnom puškom i takmičar MK i vazdušnim pištoljem Damir Mikec (Policajac) okupili su se na mini pripremama na zatvorenom super – modernom strelištu za MK oružje u Kragujevcu. Četvrti učesnik Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) trenira u Novom Sadu. U Kuvajtu će u stručnom štabu biti  Dragan Donević i Goran Mikec. Organizatori snose sve troškove.

- Ovo su prvi treninzi MK oružjem u novoj sezoni i dobro su nam došli da ne odemo u Kuvajt a da niko nije osetio miris baruta – kaže Dragan Donević.- Ostajemo u Kragujevcu do četvrtka, dolazimo na proglašenje  najboljih u 2104.  koja je planirano za taj dan u 12 časova u restoranu “Petica” a zatim u subotu  letimo za Kuvajt. 

Na „Velikoj nagradi Emira od Kuvajta“  u dva učešća do sada (2014. nisu gađali), srpski strelci su imali mnogo uspeha. U 2013. su osvojili ukupno deset medalja: šest zlatnih i četiri bronzane. Prvog dana trijumfovali su Andrija Zlatić MK pištoljem i Nemanja Mirosavljev vazdušnom puškom. Drugog dana Andrea Arsović je osvojila zlato vazdušnom puškom, a Nemanja Mirosavljev bronzu MK puškom 60 metaka ležeći. Trećeg dana  zlatom su se okitili Zorana Arunović vazdušnim pištoljem i Andrea Arsović MK puškom trostav, a bronzama Ivana Maksimović (MK puška trostav ) i Bobana Veličković (vazdušni pištolj).

U 2012. ukupno je osvojeno devet medalja, četiri zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana. Prvog dana u gađanju MK pištoljem pobedio je Damir Mikec, dok je drugo mesto zauzeo Andrija Zlatić. Drugog dana srebro vazdušnom puškom osvojila je  Andrea Arsović. Trećeg dana  Bobana Veličković je osvojila zlato vazdušnim pištoljem,  a najsjajnijim trofejem okitila se i Andre Arsović MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Zorana Arunović je osvojila srebro  vazdušnim pištoljem. Četvrtog dana Andrija Zlatić i Damir Mikec bili su prvi i drugi vazdušnim pištoljem, a Nemanja Mirosavljev „bronzani“ MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. 
Datum: 21.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...