x

Na 39. Internacionalnom prvenstvu Beograda 260 učesnika

Na 39. Internacionalnom prvenstvu Beograda 260 učesnika
Blizu 260 stralaca iz 15 zemalja (107 iz Srbije) učestbovaće od 12. do 14. decembra na 39. "Internacionalnom prvenstvu Beograda" u "Impuls holu" pored hotela "Kraun plaza" saopšteno je na konferenciji za medije u Klubu sportista Partizana.
- U godina kada su Srbiju zadesile velike poplave, a izgorelo nam je i gradsko strelište u Mirijevu pored prostorija našeg saveza, bilo je potrebno mnogo hrabrosti da organizujemo naše takmičenje i da ne prekinemo tradiciju - rekao je u pozdravnoj reči Mile Đapić, prdsednik organizatora Streljačkog saveza Beograda i Organizacionog odbora. - Na sreću, imali smo veliku podršku Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda bez koje ne bismo mogli da ga organizujemo i budemo dobri domaćini.

Nikola Marić direktor takmičenja istakao je da će se prvog dana, u subotu 13. decembra, održati "Trofej Beograda" gde će se rangirati rezultati u seniorskoj i juniorksoj konkurenciji, a drugog dana, u nedelju 14. decembra "Velika nagrada Beograda" gde će se podeliti i 4.000 evra za nagrade. Uz statuu zlatnog "Pobednika" prvoplasirani će dobiti i 500 evra, drugoplasirnom sleduje srebrni "Pobednik" i 300 evra, a trećeplasiranom bronzani "Pobednik" i 200 evra.

- Finala su oba dana od 17, 18, 19 i 20 časova i biće, verujem, veoma uzbudljiva jer dolaze kvalitetni strelci, pa eto prilike za ljubitelje sporta da dođu i da uživaju. Neke reprezentacije će doći ranije i u saradnji sa klubom Novi Beograd Ušće obezbedićemo im termine za treninge.

Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda je rekao da "Internacionalno prvenstvo Beograda" uživa veliki ugled u streljačkom svetu i da na njemu srpski strelci tradicionalno imaju mnogo uspeha:
- Uvek "osluškujem" šta će se desiti u Zagrebu na turniru koji je pre našeg "Internacionalnog prvenstva Beograda". Ove godine su naši strelci osvojili 12 medalja u Zagrebu i lavovski deo nagradnog fonda i tako napravili sjajnu uvertiru za naše takmičenje pa očekujem da nas i tu obraduju visokim plasmanima. "Impuls hol" u kome će se gađati, je lepa dvorana u kojoj će svima biti ugodno.

"Internacionalno prvenstvo Beograda" je, prema rečima Srećka Pejovića sportskog direktora SS Srbije, jedno od kriterijumskih za sastav reprezentacije za Šampionat Evrope iduće godine u Arnhemu u Holandiji do 28. februara do 8. marta:
- Posle turnira u Minhenu, "Internacionalno prvenstvo Beograda" je sa, možda, najdužom tradicijom u svetu i najjače u regionu. Naši strelci imaće jake rivale, biće i pod malim pritiskom zbog reprezentacije, što je, ujedno, dodatni motiv za dobre rezultate i plasmane. Velika mi je čast i zadovoljstvo što vodim ovu reprezentaciju u kojoj su vrhunski asovi...

Promoter "Internacionalnog prvenstva Beograda" je Andrea Arsović strelac Partizana koja je prva Srbiji donela olimpijsku vizu za Rio a prošle godine je pobedila na "Trofeju Beograda" i bila druga na "VN Beograda":
- Ovo mi je omiljeni turnir, volim da gađam pred svojom publikom, porodicom i prijateljima. Konkurencija je takva da inspiriše. Lepo je imati za protivnice Snježanu Pejčić iz Hravtske bronzanu sa OI u Pekingu, pa Ivanu Maksimović srebrnu iz Londona, sjajne ukrajinske i ruske takmičarke. Nadam se da ću "pogoditi" jednog "Pobednika"...

Dimitrije Grić reprezentativac Akademca je na "Trofeju Mladosti" u Zagrebu minulog vikenda osvojio srebro pištoljem sa odličnih 586 krugova u osnovnom delu:
- Tolazi Tuzinski iz Slovačke koji me je pobedio u Zagrebu i eto prilike za revanš, a tu je i Ukrajinac Korostilov pobednik OI mladih u Nankingu. I Mikec je u sjajnoj formi imao je nedavno 584 kruga što je veoma visok rezultat. Neće biti lako ni ući u finale, a kamo li pobediti.

Konferenciji za medije prisustvovali su i Dragan Milisavljević generalni sekretar SS Beograda kao i brojni treneri i streljački radnici. Sjajan domaćin bio je Streljački klub Partizan, a za osveženje pobrinuo se restoran "Petica" sa Ade Ciganlije.
 
Datum: 10.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...