x

Klubovi i strelci plaćaju, savez vraća...

Klubovi i strelci plaćaju, savez vraća...
Članovi Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije na sednici u Beogradu (predsednik Siniša Mašović) prihvatili su sve predloge sportskog direktora SS Srbije Srećka Pejovića i Stručne komisije SS Srbije, tako da će klubovi koji imaju reprezentativce i kandidate snositi troškove učešća na turniru u slovenačkom gradu Ruše od 16. do 18. januara,  stim da će im taj trošak Streljački savez Srbije refundirati u novcu ili opremi, municiji, dijabolama i metama...

- Učinili smo sve da strelci i program ne trpe - kaže Nenad Petković generalni sekretar SS Srbije.- U januru smo svake godine suočeni sa problemima u finansiranju, moramo da poštujemo važeće odredbe Zakona o javnim nabavkama i propise, a međunarodni program ide, ređaju se takmičenja i svako odstupanje od onoga što su direktor i struka planirali, može da ugrozi ciljeve u predolimpijskoj godini. Za turnir u Kuvajtu od 24. do 31. janauara planirali smo 11 strelaca, u besparici sveli smo na četvoro i dva trenera i to samo zahvaljujući činjenici da sve troškove plaćaju organizatori. 

Na takmičenju u slovenačkom gradu Ruše od 16. do 18. janura gađaće u reprezentativnim selekcijama - puška, seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (“Akademija Maksimović”), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Jelena Živković (Jagodina), seniori: Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić (“Čika Mata”), Milenko Sebić (C. zvezda), Igor Čotra (Partizan)  i Dejan Pešić (Pančevo), juniori: Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović (“Čika Mata”) i Lazar Kovačević (Jagodina), juniorke: Sanja Vukašinović (Novi Sad), Milica Babić (Palulula), Nina Radulović (Zvezdara), Tatjana Banjac (Novi Sad) i Ivana Marić (Jadinstvo, Stara Pazova), pištolj - seniori: Andrija Zlatić (“A. Dejović”), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), seniorke: Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić (Smederevo), Brankica Zarić (Valter pistols, Kikinda) i junioke: Ana Alentijev (Smederevo). U stručnom timu su treneri Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić, Boban Marković, Marijana Novković, Lidija Mihajlović, Saša Iker, Boban Marinković, Goran Mikec, Goran Maksimović i Mitja Grgić. 

U Kuvajtu će MK i vazdušnim oružjem gađati - puška: Andrea Arsović (Partizan), Stevan Pletikosić (“Čika Mata”), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i pištolj: Damir Mikec (Policajac). U stručnom štabu su Dragan Donević i Goran Mikec.

Za najjači svetski turnir vazdušnim oružjem u Minhenu od 28. do 31. januara, Pejović će prijaviti za pušku četiri seniorke, dva seniora, dva juniora, četiri juniorke, a za pištolj četiri (možda i pet) seniorki, dva seniora i jednu juniorku (uslovno). Uz Pejovića u stručnom timu biće treneri Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić, Marijana Novković, Lidija Mihajlović, Saša Iker, Goran Mikec, Goran Maksimović i Mitja Grgić. 

- Usvojene su i liste stipendista, kategorisanih sportista i najboljih strelaca, klubova i trenera u 2014. i proglašenje će biti 22. janaura u streljačkom restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji – dodao je Petković.-  Usvojili smo i izmene i dopune Pravilnika i organizaciji kup takmičenja i Pravilnika o izboru najboljih strelaca i klubova, kao i listu rekorda. Prihvaćeno je, kada je usvajan kalendar,  da se Šampionat Srbije „A“ program vazdušnim oružjem održi u Beogradu 14. i 15. marta kao deo proslave 150 godina streljaštva u glavnom gradu.

Najuspešniji strelci su Andrea Arsović (Partizan) i Damir Mikec (Policajac), najbolji klub je „Čika Mata“ iz Kragujevca, dok je najuspešniji trener Dragan Donević iz Partizana. 

Po kategorijima i  oružjima „broj jedan“ u minuloj godini na rang listama SS Srbije su - puška, seniorska konkurencija: Milenko Sebić (Crvena zvezda, lane bio u „Akademiji Maksimović“) i Andrea Arsović (Partizan), juniorska konkurencija: Andrija Milovanović (Niš) i Milica Babić (Palilula, lane bila u Novom Sadu), mlađe juniorske kategorije: Stevan Jovanović („Čika Mata“) i Milica Babić (Palilula, prošle godine gađala za Novi Sad), kadetske kategorije: Dimitrije Gaćeša (Mladost, Inđija) i Milica Tomić (Vranje), pištolj - seniorske kagegorije: Damir Mikec (Policajac) i Zorana Arunović (Crvena zvezda), juniorske kategorije: Aleksandar Živanović (Kolubara) i Jelena Tomić (Kikinda), mlađe juniorske kategorije: Vitomir Tucović i Jovana Dragačevac (oboje „Aleksa Dejović“, Užice). 

Na listi od 15 stipendista Ministarstva omladine i sporta Srbije su: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Zorana Arunović (C. zvezda), Damir Mikec (Policajac), Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (C. zvezda), Milica Babić (Palilula), Dimitrije Grgić (Akademac), Andrija Milovanović (Niš), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće, prošle godine bila u „Akademiji Maksimović“), Bobana Veličković (Bor 030), Sanja Vukašinović (Novi Sad), Jelena Živković (Jagodina), Stevan Jovanović („Čika Mata“) i Jasmina Grgić (Smederevo). 
Streljački sport u Srbiji ima čak 41 kategorisanog sportistu i to 14 zaslužnih, 18 međunarodnog razreda i devet nacionalnog razreda. 
Datum: 15.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...