x

Đuro Borbelj šampion i vicešampion Srbije na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani

Đuro Borbelj šampion i vicešampion Srbije na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani

Prvenstvu Srbije za seniore koje je u organizaciji Srpskog atletskog Saveza realizovano u atletskoj dvorani na Banjici 17. i 18. februara, Borbelj je osvojio dve medalje, zlatnu na 3000 metara i srebrnu na 1500 metara, koja su ga svrstale u jednog od najuspešnijih učesnika prvenstva.


Borbelj je odličnim nastupom u trci na 3000 metara trijumfovao sa rezultatom 8 minuta 22 sekunde i  27 stotinki,   dok je u trci na 1500 metara  osvojio vicešampionsku titulu rezultatom 3 minuta 55 sekundi i 75 stotinki, u obe trke ostvareni rezultati su bolji od njegovih dosadašnjih ličnih rekorda.


Od početka 2024. godine Đuro Borbelj je trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Beograda na 1500 metara, nastupio je i u tromeču Srbija, Hrvatska, Slovenija i u dresu reprezentacije Srbije slavio u trci na 1500 metara.


Narednog vikenda od 23.-25. februara 2024. godine u Portugalskom gradu Albufeira održaće se Kup šampiona Evrope u krosu, na kojem će se okupiti šampionske ekipe država iz cele Evrope i među kojima će se naći i seniori Atletskog kluba Apatin, koji će Apatin i Republiku Srbiju predstavljati kao šampionska ekipa na Prvenstvu Srbije treću godinu za redom.


U sastavu ekipe AK Apatin pored najboljeg takmičara i kapitena Đure Borbelja, naći će takmičari koji su u prethodnim godinama bili sastavni deo tima Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Dušan Krstić.


Članovi Atletskog kluba Apatin u 2023. godini ostvarili su istorijske uspehe, osvojivši 7 medalja na zvaničnim Prvenstvima Srbije (6 zlatnih i 1 bronzana(, 2 medalje na Prvenstvima Vojvodine (1 zlatna i 1 srebrna) i bronzanu medalju na Prvenstvu Balkana u krosu i na listi svih atletskih klubova na zvaničnim Prvenstvima Srbije na trkama izvan stadiona zauzeli su sveukupno drugo mesto. 


Svakako početak 2024. godine pokazuje da će i ova godina biti jedna od najuspešnijih u istoriji, klub koji sprovodi svoje aktivnosti u skromnim uslovima pored ostvarivanja odličnih rezultata baštini od samog osnivanja do danas besplatne treninge za najmlađe sugrađane (u ovom trenutku preko 50 članova) koji se realizuju pet puta nedeljno pod stručnim vođstvom Bojana Tomaševića i Marije Bubalo u hali OŠ Žarko Zrenjanin i Sportskog saveza Apatina.


Datum: 18.02.2024. Autor: Goran Čegar

PROČITAJTE JOŠ...