x

Podela plena u Strelištu

Podela plena u Strelištu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 16. kola Super rukometne lige na gostujućem terenu u Pančevu, remizirali sa domaćim Dinamom rezultatom 24:24, poluvreme 11:12. Kragujevčani se nalaze na sedmom mestu sa 12 bodova na svom kontu.

Poraz u prethodnoj rundi, teško je pao rukometašima Radničkog, koji su put Pančeva krenuli čvrsto rešeni da pruže dobru partiju i iskupe se za neuspeh na svom terenu. Međutim nije dobro počelo po njih, jer je Dinamo već u 6. minutu poveo sa 3:0, što je bio znak da se momci u crvenom prenu, zaigraju agresivno u odbrani, što je dalo rezultata i u fazi, napada, tako da u sledeća 4 minuta dolaze do prednosti (3:5, 10.min). Pančevci ponovo vode (6:5, 17.min), a nakon 10 minuta imaju ponovo 2 gola viška (10:8, 27.min). Najveći „krivac“ što domaćin nije stekao veću prednost je bio čuvar mreže gostiju Perić, koji je sa par dobrih intervencija vratio samopouzdanje svojim saigračima, koji to obilato koriste i preokreću rezultat u svoju korist, tako da je krajnji rezultat na isteku 30. minuta glasio 11:12.

Kao u retko kojoj utakmici smo videli izjednačen rezultat tokom kompletnog drugog dela susreta. Ekipe su se smenjivale u međusobnom vođstvu, mada su oba rivala propustila veći broj prilika da se rezultatski odlepe. I kao što to obično biva u poslednjim trenucima meča je došlo do drame. Pri rezultatu 23:23 na 70 sekundi do kraja, rezervni golman Radničkog Đerić brani udarac sa 7 metara do tada nepogrešivom Grozdaniću, Radnički ne koristi napad, što omogućava Jezdimiroviću da 10-ak sekundi pre kraja dovede svoj tim u vođstvo (24:23). Usledio je odlično izveden brzi centar, nakon koga Panić uz zvuk sirene postiže gol za konačnih i najpravičnijih 24:24.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Miloš Grozdanić sa 9 i Stefan Ilić sa 5 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Petar Panić sa 6 i Miloš Barudžić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Milan Kosanović (Dinamo)

RK Dinamo – RK Radnički: 24:24 (11:12)

Pančevo: SH “Strelište“. Gledalaca: 150

Sudije: Vojislav Crnjanski, Nikodin Bubanja

Sedmerci: Dinamo 7 (6), Radnički 3 (2)

Isključenja: Dinamo 8 min, Radnički 4 min

Jugović: Ćirović, Dornjei, Stamenković 2, Arsić, Perović, V. Stamatović, Čelica, Ostojić 2, Jevremović, Novaković 2, N. Stamatović, Kosanović (12 odbrana), Kostadinović, Jezdimirović 4, Ilić 5, Grozdanić 9.

Radnički: Đerić (sedmerac), Veljković, Maljević, Stanisavljević 4, Davidović 2, Mutavdžić, Perić (9 odbrana), Mojsilović, Kasalović, Barudžić 5, Utvić 2, Stanojev 3, Panić 6, Stanojević, Ivanović, Barjaktarević 2.

Narednog vikenda ekipu Radničkog očekuje još jedno teško gostovanje, timu Partizana u Beogradu.

Datum: 17.02.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...