x

Crvena zvezda četvrti put zaredom osvojila Mocart Kup Radivoj Korać!

Crvena zvezda četvrti put zaredom osvojila Mocart Kup Radivoj Korać! Foto: KSS

Košarkaši Crvene zvezde četvrti put zaredom osvojili su „Žućkovu levicu“, pošto su u neizvesnom finalu pobedili Partizan – 85:79.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Mozzart Kup Radivoj Korać 2024” održava se u periodu od 14. do 17. februara 2024. godine u Nišu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2024


Veliko finale počelo je vrlo žestoko, sa agresivnim odbranama i atraktivnim potezima oba tima. Posle četiri i po minuta igre crno-beli su zahvaljujući raspoloženom Panteru poveli 14:7. Ušla je Zvezda u greške, ali se brzo trgla. Promašio je Partizan seriju trojki, ali nije kažnjen za to, pa je na prvu pauzu ipak otišao u plusu – 18:15.


Bolje je ekipa trenera Željka Obradovića otvorila i drugu deonicu, vezali su Panter trojku i dvojku i Avramović dvojku za prvu dvocifrenu prednost – 25:15. Držao je Teodosić Zvezdu u igri, Lazić trojkom smanjio na 23:27 u 14. minutu, pa još jednom trojkom minut kasnije na 26:29. Pogađali su sa druge strane Kaminski i Ledej, pa su crno-beli imali od tri do osam poena prednosti. Sjajni Panter je u 17. minutu pogodio i svoju četvrtu trojku za 39:31, ali su odmah odgovorili crveno-beli sa pet vezanih poena. Gedraitis je još jednom trojkom pa sa dva penala izjednačio minut pre poluvremena – 41:41, Još jednom je fauliran Zvezdin Litvanac, oba puta je bio siguran i doneo svom timu prednost. Odgovorio je Ledej trojkom za 44:43 posle 20 minuta igre.


Sjajni Gedraitis pogodio je za tri na startu treće četvrtine, uzvratio istom merom uz faul Ledej (48:48). Mnogo je nervoze bilo na terenu, ekipe su se smenjivale u minimalnom vođstvu i maksimalnim greškama. Pogodio je fenomenalni Teodosić tri slobodna bacanja, pa daleku trojku i doneo Zvezdi „plus 7“ u 27. minutu (60:53). Približili su se brzo crno-beli, pa Nedović i Ledej razmenili trojke, da bi Bolomboj zakucao uz faul – 68:61. Na poslednju pauzu tim sa Malog Kalemegdana otišao je sa pet poena prednosti – 68:63.


U istom ritmu počela je i poslednja četvrtina, Zvezda je imala malu prednost do 35. minuta, kada je Nedović podigao na 75:68. Promašio je Panter trojku, na drugoj strani Nedović ponovo pogodio – 77:68. Nisu crveno-beli iskoristili nekoliko napada, kaznio je to Naneli, pa Avramović smanjio na 74:77 na manje od tri minuta pre kraja. Ponovo je Zvezda promašila, onda i Partizan, Hanga je bio blokiran, Panter neprecizan, kao i Teodosić, Izgubio je Panter loptu, pa Hanga zakucao za 79:74, sa koliko se ušlo u poslednji minut. Uzeo je Lazić loptu Avramoviću, koji ga je faulirao. Pogodio je kapiten Zvezde oba slobodna bacanja, Partizan još jednom ostao bez realizacije. Ukrao je Avramović loptu pri rezultatu 81:74 i dobio tri slobodna bacanja na 28 sekundi pre kraja. Iskoristio je sva tri (77:81), kao i Teodosić posle njega dva (83:77). Položio je loptu u koša Avramović, a Jago je fauliran. Pogodio je dva puta i to je bio kraj. Pokušali su crno-beli za tri, nisu uspeli i počelo je slavlje crveno-belih.


CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET – PARTIZAN MOCART BET 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16)



SVEČANA DODELA MEDALjA I TROFEJA

#Najbolji strelac finalne utakmice sa 24 poena bio je košarkaš Partizana Zek Ledej, a nagradu mu je dodelio bivši reprezentativac Uroš Tripković. Ledej je dobio i nagradu od direktora kompanije „SK Rizort“ Gorana Karadžića.


#Za MVP igrača finala Kupa izabran je prvotimac Crvene zvezde Miloš Teodosić, sa 27 indeksnih poena, kome je priznanje dodelio potpredesednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić. Teodosić je takođe dobio nagradu od direktora kompanije „SK Rizort“ Gorana Karadžića.



FONDACIJA MOCART POKLONILA 1.330.000 DINARA U HUMANITARNE SVRHE

Fondacija Mocart, koja je poklanjala 1.000 dinara za svaki poen u akciji „Svaki poen vredi više“, pa je sakupljeno 1.330.000 dinara, koje su otišle u humanitarne svrhe. (Izvor: KSS)


Ček sa ovim iznosom doktor Goran Stanojević uručio je Jasni Nikolić, direktorki Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Hristina Markišić“ iz Aleksinca.


Datum: 17.02.2024. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...